Blog de nutrició i salut
Alguns dels temes que trobaràs al meu blog: ✔️ Com millorar la teva microbiota intestinal. ✔️ Alimentació per millorar el son i l’estat d’ànim. ✔️ Diets vegetarianes i com evitar dèficits nutricionals. ✔️ Estratègies per perdre pes de manera saludable.
És temps de bolets
S’acosta la tardor i és temps d’anar a buscar bolets. N’hi ha de molts tipus i no tots són comestibles, per això us aconsello que si no els coneixeu prou bé els compreu al mercat o en botigues especialitzades. Els bolets són molt pobres en calories, qüasi bé és tot aigua, tan sols porten 30 […]
Com controlar la hipertensió arterial
Sabies que tenir la pressió arterial alta és un factor de risc per les malalties cardiovasculars i augmenta la probabilitat de patir un infart cerebral o al cor? La pressió arterial pot augmentar amb l’estrès, el tabac, l’alcohol, el sobrepes i l’obesitat i amb el consum de sal o clorur sòdic. La dieta influeix molt en el desenvolupament i […]
Dia Mundial del Cor
Segons l’estudi ENRICA sobre Nutrició i Risc Cardiovascular, un de cada dos adults a Espanya té el colesterol alt i només el 50% d’ells ho sap. És a dir, la meitat de les persones que tenen el colesterol elevat ho desconeixen. El colesterol és un factor de risc cardiovascular, igual que tenir la pressió sanguínia […]
Educació nutricional a la menopausa
Durant els mesos d’octubre a desembre de 2013 es va portar a terme un nou Pla d’Educació Nutricional pel Farmacèutic (PLENUFAR), aquesta vegada dirigit a dones en edat climatèrica. Un total de 2.451 farmacèutics de tot Espanya van informar a unes 125.000 dones amb premenopausa, menopausa i postmenopausa. Es van realitzar enquestes nutricionals i de […]
Què són les intoleràncies alimentàries
QUÈ ÉS LA INTOLERÀNCIA ALIMENTÀRIA? La intolerància als aliments, també coneguda com a sensibilitat alimentària o al·lèrgia alimentaria de tipus III, és una reacció adversa als aliments que es manifesta de forma retardada i és deguda a una permeabilitat intestinal alterada i un desequilibri en la microbiota intestinal. Els aliments que provoquen la sensibilitat poden […]
Menjar sa és divertit, l’obesitat infantil no.
Segons l’estudi ALADINO, a Espanya un 44,5% dels nens i nenes entre 6 i 9 anys tenen excés de pes. Concretament un 26,2% presenten sobrepes i 18.3% obesitat. Veient els resultats d’aquest estudi en quant a hàbits alimentaris, activitat física i estil de vida, la Federación Española de Sociedades de Nutrición, Alimentación y Dietética (FESNAD) […]
No et perdis res!
Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.