Blog de nutrició i salut
Alguns dels temes que trobaràs al meu blog: ✔️ Com millorar la teva microbiota intestinal. ✔️ Alimentació per millorar el son i l’estat d’ànim. ✔️ Diets vegetarianes i com evitar dèficits nutricionals. ✔️ Estratègies per perdre pes de manera saludable.
La importància d’una bona salut intestinal
Conferència a l’Aula d’Extensió Universitària d’Horta A l’intestí té lloc la part final de la digestió dels aliments i la seva absorció, però també és on viuen milions de bacteries i altres microorganismes que exerceixen una gran influència en el nostre estat de salut, fins i tot en el nostre estat d’ànim. Es coneix que […]
El kuzu, aplicacions medicinals i culinàries
El kuzu és un midó que s’obté de l’arrel d’una planta originària de l’est asiàtic anomenada Pueraria Thumbergiana o Pueraria Hirsutata Matsum. En Medicina Tradicional Xinesa el kuzu s’utilitzava per combatre la febre, els transtorns intestinals, la fatiga i la debilitat general. Actualment el kuzu es fa servir per les seves propietats medicinals i també com a espessant en preparacions culinàries. Per elaborar kuzu es […]
Xerrada sobre alimentació i embaràs
L’embaràs i la lactància són dos dels períodes de més demanda nutricional en la vida d’una dona, ja que han de cobrir les necessitats de nutrients de la mare, del fetus en creixement i del nen en els seus primers mesos de vida, garantint la salut per a tots dos. Un important nombre d’estudis científics […]
Alimentació i càncer
El càncer és una malaltia multifactorial que pot estar influida per l’herencia, però també i de forma important per l’ambient. Segons dades de la OMS, el càncer es situa en segon lloc en les principals causes de mortalitat a nivell mundial, just després de les malalties cardiovasculars. La gran majoria de tumors estàn associats a […]
5 consells per beure saludablement
Durant les festes nadalenques i els tradicionals àpats d’aquests dies és molt probable que s’augmenti el consum de begudes alcohòliques per acompanyar el clàssic pollastre amb prunes, els turrons o brindar amb amics i família. No es tracta de suprimir les tradicions però sí de saber adaptar-les, més encara en una època en què l’obesitat […]
Les llavors de cànem, un superaliment
El cànem és el nom comú de la planta Cannabis sativa sativa, una planta herbàcia coneguda desde fa 3.000 anys, extesa per tot el món i amb una gran importància econòmica, industrial i mèdica. Les seves llavors són comestibles i presenten components molt beneficiosos per l’organisme, destacant la presència de greixos poliinsaturats essencials i altres […]
No et perdis res!
Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.