Sabies que tenir la pressió arterial alta és un factor de risc per les malalties cardiovasculars i augmenta la probabilitat de patir un infart cerebral o al cor? La pressió arterial pot augmentar amb l’estrès, el tabac, l’alcohol, el sobrepes i l’obesitat i amb el consum de sal o clorur sòdic. La dieta influeix molt en el desenvolupament i […]
Per menjar sa amb menys diners hi ha 3 punts importants a seguir: 1. Planificar abans de comprar 2. Comprar al millor preu 3. Preparar els àpats preferentment a casa Planificar la compra pensant en els àpats que fareu durant la setmana és bàsic per estalviar en “extres” innecessaris i evitar la compra compulsiva. És […]
Durant les festes nadalenques és difícil escapar dels excessos alimentaris. L’aport de greixos, sucre, alcohol, els canvis en l’alimentació, posen a prova el fetge i els intestins i poden aparèixer nàusees, a vegades vòmits, mal alè, llengua pastosa i blanca, sensació de fatiga després dels àpats, migranyes… Per afavorir l’eliminació de toxines és necessari estimular […]
Una bona sopa és el plat ideal per un dia de fred. Ja sigui un brou de verdures i hortalisses o una sopa ben consistent són una opció reconfortant per preparar un primer plat en dies d’hivern. La ceba i el porro són indispensables en qualsevol brou però també hi podem posar verdures d’arrel com […]
El magnesi és un del minerals més importants en animals i plantes i juga un paper essencial en un gran nombre de processos químics que tenen lloc en el nostre organisme. En tenim aproximadament 25 grams al cos, repartits majoritàriament entre l’òs i el múscul. Els aliments més rics en magnesi són els fruits secs […]
El gaspatxo és un plat lleuger, hidratant i ple de vitamines i minerals. Ric en substàncies antioxidants que el converteixen en la sopa estrella d’un menú antienvelliment ideal per quan fa calor. De receptes de gaspatxo n’hi ha moltes, però els ingredients més habituals són tomàquet, cogombre, pebrot vermell, all, oli d’oliva i sal. Conté […]
El gingebre és una espècia originaria dels països asiàtics, molt aromàtica, amb un sabor lleugerament picant que recorda entre llimona i pebre. S’utilitza per potenciar el sabor de plats dolços i salats però el més interessant són les seves propietats medicinals. La part utilitzada com a espècia és l’arrel o rizoma del Zingiber officinale, que […]
I de les olives se’n obté l’oli d’oliva, dit d’una altra manera el suc del fruit de l’olivera, un arbre amb una llarga història als països mediterranis. L’oli d’oliva és una font de valor nutricional molt important per la nostra salut. Destaca l’aport de greixos monoinsaturats omega-9, greixos essencials linoleic i linolènic, vitamina E i […]
Apareixen a principis de primavera i s’acaben quan arriba l’estiu. Maduixot o maduixa en català, segons el tamany, en castellà fresón i en francès fraise, que vé del llatí fraga. Significa olor. Aquesta olor tan bona que fan els fresons i que ens avisa de que ja arriba el bon temps. Els maduixots són molt […]