El Nishime és un estil de cuinar les verdures propi de la cuina japonesa i macrobiòtica. És un plat semblant a unes verdures estofades però sense oli i amb molt poca aigua. En realitat, Nishime en japonès significa cocció sense aigua. S’utilizen sobretot verdures d’arrel i verdures rodones, com el nap, xirivía, pastanaga, ceba, col, […]
De sabor doç, lleugerament picant i molt aromàtica, la canyella és una de les espècies més apreciades des de l’antiguitat pels seus usos culinaris i propietats terapèutiques. S’obté de l’escorça assecada de Cinnamomum zeylanicum, un arbre originari de l’antic Ceilan, avui Sri Lanka. A la cuina s’utilitza la canyella en branca o en pols, aquesta […]
Davant els àpats de Nadal la millor recomanació és moderació i aprendre a compensar els excessos. Són moltes les receptes que trobem al nostre entorn aquests dies, en revistes, a les xarxes, per tot arreu, algunes més calòriques i altres més lleugeres. Està clar però que s’ajunten dies on es tendeix a menjar més quantitat del […]
Les azukis són un tipus de llegum de color vermell fosc, petits, rodons i amb una ratlla blanca a un costat, que es cultiven i es consumeixen especialment al Japó per les seves propietats terapèutiques. Desde fa ja uns anys, les mongetes azukis són conegudes als països occidentals on s’han introduit com una varietat més […]
Un smoothie és una beguda semblant a un suc però amb una textura més cremosa. Ademés sol preparar-se afegint gel o bé fruita congelada. La diferència amb un batut és que aquest porta algun ingredient làctic (gelat, iogurt o llet) mentre que en un smoothie el làctic és opcional i poden aconseguir-se textures cremoses amb fruites […]
El raïm és una fruita de tardor molt típica dels països mediterranis. N’hi ha diferents varietats però principalment en coneixem el blanc i el negre. Saps quina diferència hi ha entre l’un i l’altre? Quin és millor? No és qüestió de gustos sinó de composició! El raïm és una fruita que destaca pel seu aport […]
La llentia caviar o beluga és una llentia petita de color negre brillant, molt tendra, que no es desfa al coure-la ni perd la pell. Rep aquest nom per l’assemblança física que té amb el caviar de “Beluga”. Fa poc temps que la vaig descobrir i des d’aleshores ja l’hem introduit als menús de casa. […]
Fer una dieta flexitariana vol dir ser vegetarià flexible, seguint una dieta basada en aliments d’origen vegetal però sense excloure del tot els productes d’origen animal, sinó que es segueixen consumint en determinades ocasions i a ser possible de procedència ecològica. La dieta flexitariana té nombrosos avantatges, d’entrada és més saludable perquè es mengen més […]
El cànem és una planta amb nombroses aplicacions i usos dels quals la indústria alimentaria i de suplements nutricionals està concentrant cada vegada més quota de mercat. La subespecie Cannabis sativa sativa és la que es cultiva per recollir les seves llavors que són comestibles i molt riques en nutrients, i amb un contingut de […]