Molts aliments processats contenen sucres afegits, de manera que sense ser-ne massa conscients podem arribar a menjar-ne en excés. Es parla de que en els últims 50 anys s’ha triplicat el consum de sucre al món. A part de les calories que això comporta i del problema de la càries, l’excés de sucre afavoreix l’aparició […]
Les algues són molt conegudes al Japó, de fet les japoneses tenen el cabell fort i brillant i la pell tersa i suau degut al consum d’algues com l’arame i la hiziki, però també es consumeixen de forma tradicional a les illes britàniques, Xile i Hawai. Les algues són els vegetals del mar i contenen […]
Després de tots els àpats que hem fet durant aquestes festes, és hora de depurar l’organisme i eliminar les toxines acumulades aquests dies. Els dos òrgans del nostre cos encarregats de netejar són el fetge i el ronyó. I cal ajudar-los a funcionar millor amb la nostra alimentació perquè puguin eliminar els excessos de greix […]
El passat mes de novembre la Unesco va incloure la dieta mediterrània a la Llista de Béns Patrimoni de la Humanitat. La candidatura va estar presentada per Espanya, Grecia, Itàlia i Marroc, quatre països units per el Mare Nostrum que comparteixen també els ingredients principals dels seus receptaris. Cultures gastronòmiques que giren al voltant del […]
Amb la línia Microplús de Tupperware pots cuinar al microones de forma ràpida i segura, estalviant temps i energia. Els aliments es couen tapats, aprofitant tot el seu propi suc i conservant les sals minerals. Això fa que es puguin coure les verdures sense afegir sal i no quedin insípides. Proveu de coure uns espàrrecs […]
Amb l’objectiu de promoure una alimentació saludable i ajudar als consumidors a fer una millor seleció dels aliments processats i envasats, la Federación Española de Sociedades de Nutrición, Alimentación y Dietética ha escollit l’etiquetatge nutricional com a tema del Dia Nacional de la Nutrició 2010. Cada vegada trobem més aliments processats i envasats i […]
A l’estiu és temps d’amanides, ben variades i de tots colors. Ens aporten vitamines, minerals, antioxidants, aigua i fibra. Un plat d’hortalises i verdures crues ha d’estar present a la nostra dieta cada dia, ja sigui per dinar o per sopar. Amanida d’hortalises i verdures, de pasta, d’arròs, de cigrons, llenties o mongetes, freda i […]
El peix blau és ric en àcids grassos poliinsaturats omega-3, un tipus de greix que té propietats molt beneficioses per l’organisme. Quan parlem de peix blau ens referim a les sardines, el seitó, el verat, la tonyina, el bonítol i el salmó. El sorell, el llobarro i el besuc es consideren semigrassos i contenen […]
Apareixen a principis de primavera i s’acaben a l’estiu. Maduixot o maduixa en català, segons el tamany, en castellà fresón i en francès fraise, que vé del llatí fraga. Significa olor. Aquesta olor tan bona que fan els fresons i que ens avisa de que ja arriba el bon temps. Els maduixots són molt rics […]