Pels dies calorosos les receptes fredes són les que venen més de gust. Com el gaspatxo i el salmorejo, sopes refrescants que ademés són molt riques en antioxidants. La recepta original es fa amb tomàquet, ceba, cogombre, pebrot, oli d’oliva verge extra i sal, també s’hi posa all però que no domini sobre el gust […]
Alguns de vosaltres ja sabeu que aquest any m’he aficionat a fer pa a casa i últimament, com que tinc varis pacients que amb el Test de Medició de Histamina no poden menjar gluten, estic provant diferents receptes de pa fet de farines sense gluten. La setmana passada vaig fer PA DE CASTANYA I FAJOL […]
Amb motiu del XI Congrés de la Dieta Mediterrània celebrat durant la fira Alimentària i escoltant a més d’un ponent parlar de com amb l’estil de vida actual s’està perdent el nostre patró alimentari, m’ha semblat interessant recuperar els següents consells amb forma de decàleg per seguir correctament la dieta mediterrània: Utilitzar oli d’oliva com a […]
El kuzu és un midó que s’obté de l’arrel d’una planta originària de l’est asiàtic anomenada Pueraria Thumbergiana o Pueraria Hirsutata Matsum. En Medicina Tradicional Xinesa el kuzu s’utilitzava per combatre la febre, els transtorns intestinals, la fatiga i la debilitat general. Actualment el kuzu es fa servir per les seves propietats medicinals i també com a espessant en preparacions culinàries. Per elaborar kuzu es […]
El càncer és una malaltia multifactorial que pot estar influida per l’herencia, però també i de forma important per l’ambient. Segons dades de la OMS, el càncer es situa en segon lloc en les principals causes de mortalitat a nivell mundial, just després de les malalties cardiovasculars. La gran majoria de tumors estàn associats a […]
El cànem és el nom comú de la planta Cannabis sativa sativa, una planta herbàcia coneguda desde fa 3.000 anys, extesa per tot el món i amb una gran importància econòmica, industrial i mèdica. Les seves llavors són comestibles i presenten components molt beneficiosos per l’organisme, destacant la presència de greixos poliinsaturats essencials i altres […]
Un dels motius pels quals més m’agrada la tardor és pels aliments que tenim en aquesta època de l’any. Fruites com la magrana, el raïm, les figues, les primeres mandarines, les castanyes, també és època de bolets, de carbassa i de moniatos. El moniato és un tubercle energètic ric en hidrats de carboni, especialment en […]
Aquests dies de festes nadalenques es tendeix a menjar més quantitat del que fem normalment i a més a més, solen ser àpats més calòrics del què mengem quan no hi ha celebracions. Però ben mirat, els àpats de Nadal tan sols afecten 4 o 5 dies, i si tenim en compte uns quants trucs […]
S’acosta la tardor i és temps d’anar a buscar bolets. N’hi ha de molts tipus i no tots són comestibles, per això us aconsello que si no els coneixeu prou bé els compreu al mercat o en botigues especialitzades. Els bolets són molt pobres en calories, qüasi bé és tot aigua, tan sols porten 30 […]