Blog de nutrició i salut

Alguns dels temes que trobaràs al meu blog: ✔️ Com millorar la teva microbiota intestinal. ✔️ Alimentació per millorar el son i l’estat d’ànim. ✔️ Diets vegetarianes i com evitar dèficits nutricionals. ✔️ Estratègies per perdre pes de manera saludable.

Nishime, una altra manera de menjar verdura

El Nishime és un estil de cuinar les verdures propi de la cuina japonesa i macrobiòtica. És un plat semblant a unes verdures estofades però sense oli i amb molt poca aigua. En realitat, Nishime en japonès significa cocció sense aigua. S’utilizen sobretot verdures d’arrel i verdures rodones, com el nap, xirivía, pastanaga, ceba, col, […]

Sensibilitat al gluten no celíaca

Actualment hi ha moltes persones amb símptomes digestius que no saben ben bé a què són deguts però que milloren al retirar el gluten de la seva dieta. Probablement es tracta de persones amb sensibilitat al gluten no calíaca, una malaltia recent relacionada amb la ingesta d’aliments que contenen gluten, en persones no celíaques ni […]

Usos i propietats medicinals de la canyella

De sabor doç, lleugerament picant i molt aromàtica, la canyella és una de les espècies més apreciades des de l’antiguitat pels seus usos culinaris i propietats terapèutiques. S’obté de l’escorça assecada de Cinnamomum zeylanicum, un arbre originari de l’antic Ceilan, avui Sri Lanka. A la cuina s’utilitza la canyella en branca o en pols, aquesta […]

5 consells per compensar els excessos del Nadal

Davant els àpats de Nadal la millor recomanació és moderació i aprendre a compensar els excessos. Són moltes les receptes que trobem al nostre entorn aquests dies, en revistes, a les xarxes, per tot arreu, algunes més calòriques i altres més lleugeres. Està clar però que s’ajunten dies on es tendeix a menjar més quantitat del […]

Llegir i entendre les etiquetes dels aliments

  Llegir les etiquetes a l’hora de comprar o al consumir un aliment envasat hauria de ser un hàbit en el nostre dia a dia. No només per mirar la data de caducitat, que sembla ser que és el paràmetre que més llegeixen els consumidors) sinó perquè la informació que trobem a l’etiqueta adverteix sobre […]

Les azukis, un llegum originari d’Orient

Les azukis són un tipus de llegum de color vermell fosc, petits, rodons i amb una ratlla blanca a un costat, que es cultiven i es consumeixen especialment al Japó per les seves propietats terapèutiques. Desde fa ja uns anys, les mongetes azukis són conegudes als països occidentals on s’han introduit com una varietat més […]

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.