Salut

Aliments rics en calci

L’osteoporosi és la causa més freqüent de fractures òssies en adults, especialment en dones majors de 50 anys (una de cada tres dones postmenopàusiques pateix osteoporosis). Es tracta d’una malaltia en que es produeix una pèrdua de massa òssia i una alteració en la microestructura de l’òs que es torna més porós i més fàcil […]

Decàleg d’una bona hidratació

El Consejo General de Colegios Oficiales de Farmacéuticos posa en marxa una nova campanya per assegurar un bon estat de hidratació adreçat a persones de totes les edats, especialment a l’estiu amb les altes temperatures. Amb el nom LA TEVA MILLOR ACCIÓ, LA HIDRATACIÓ s’ha elaborat un decàleg per incidir en la importància d’una bona […]

Gaspatxo, la sopa més refrescant i saludable

El gaspatxo és un plat lleuger, hidratant i ple de vitamines i minerals. Ric en substàncies antioxidants que el converteixen en la sopa estrella d’un menú antienvelliment ideal per quan fa calor. De receptes de gaspatxo n’hi ha moltes, però els ingredients més habituals són tomàquet, cogombre, pebrot vermell, all, oli d’oliva i sal. Conté […]

4 normes per preparar aliments segurs

Les toxiinfeccions alimentàries són malalties que es produeixen quan una persona consumeix un aliment contaminat per microorganismes. L’agent causal pot ser un bacteri com en la salmonelosis, una toxina produïda per un bacteri com en el botulisme, un virus com per exemple en l’hepatitis A o un paràsit com és el cas de l’anisakiasis. Actualment […]

Què són prebiòtics, probiòtics i simbiòtics?

Tots hem sentit a parlar de prebiòtics, probiòtics i no tant de simbiòtics, però sabem realment què són? Prebiòtics Els prebiòtics són un tipus de fibra dietètica ressistents a la digestió i que arriben al colon pràcticament sense absorbir-se. Allà serveixen d’aliment per a determinats bacteris que viuen en el nostre intestí, afavorint de forma […]

Vitamina D
Aliments rics en vitamina D

La vitamina D és un nutrient especial i bastant diferent de la resta de vitamines. En primer lloc perquè es troba en pocs aliments, en segon lloc perquè es pot produir en el nostre cos i finalment perquè la seva acció va més enllà de les que té una vitamina. Forma part del grup de […]

Dia Mundial de l’Activitat Física

El dia 6 d’abril és el dia mundial de l’activitat física i Catalunya s’ha adherit a la proposta de la OMS en la lluita contra el sedentarisme amb l’objectiu de millorar la salut i la qualitat de vida, tot augmentant els nivells d’activitat física. L’any passat van ser un total de 272 els esdeveniments que […]

Verdures d’hivern contra el càncer

Fruites, verdures i hortalisses contenen molts components bioactius que actúen com a protectors del càncer. Però especialment el grup de les cols, coliflor, col de Bruseles, brócoli, alls, cebes i porros. Contenen uns compostos anomenats glucosinolats i organosulfurats que tenen un paper molt important en l’alimentació per les seves propietats protectores en front al càncer. […]

És temps de bons propòsits

Al mes de setembre arriben els bons propòsits. S’han acabat les vacances i és moment de reempendre els hàbits saludables en alimentació i activitat física per cuidar la nostra salut i sentir-nos millor. Feu esport, alimenteu-vos bé, llegiu, busqueu temps per vosaltres, per la família, pels amics, preneu-vos les coses amb bon humor i no […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.