S’acosta el primer cap de setmana d’estiu i segur que molts de vosaltres anireu a la piscina o la platja i prendreu el sol. Recordeu que el bronzejat és la resposta que té la nostra pell per protegir-se de les radiacions solars i que aquesta protecció no és suficient. Com diuen els dermatòlegs, la pell […]
Amb motiu del Dia Nacional del Celíac, que es celebra cada anys el 27 de maig, us proposo una recepta de tarta de Santiago sense gluten boníssima i molt fàcil de preparar. Podeu menjar-la per postres, també per esmorzar o berenar! Doncs ja veureu que es fa amb un moment, és molt nutritiva i agradarà […]
En el passat congrés de Dieta Mediterrània celebrat a Barcelona els dies 24 i 25 de març s’ha presentat una nova proposta de la piràmide dels aliments. A la base continuem trobant el pa, la pasta i l’arròs, preferentment integrals, mentre que la patata passa al segon nivell. Les fruites, les verdures i les hortalises […]
El consum de peix en la nostra dieta representa una important font de proteïna d’elevat valor biològic, minerals i vitamines. I concretament el peix blau conté també un tipus de greix de la serie omega-3, amb propietats molt beneficioses per a la salut en la prevenció de les malalties cardiovasculars i en els processos inflamatoris. […]
Problemes amb el colesterol? Millora l’efectivitat dels tractaments Un dels grans enemics de la nostra salut és l’excés de colesterol. Els investigadors han posat a les nostres mans fàrmacs capaços de reduir-lo però en ocasions aquests presenten efectes secundaris. Ara existeixen eines per combatre’ls. Les estatines són un tipus de fàrmacs molt usats per reduïr […]
CONFERÈNCIA: Aprèn a menjar bé i viuràs millor L’alimentació d’una persona al llarg de la seva vida interactúa amb el procés d’envelliment i condiciona el seu estat de salut. Una alimentació inadequada suposa un factor de risc d’estrès oxidatiu i de malalties cròniques i degeneratives, mentre que una alimentació adequada actúa com a factor de […]
Desitges evitar l’efecte “Yo-Yo” de les dietes? Perd greix de forma saludable. L’organisme necessita greixos per funcionar be, però quan se superen els nivells acceptables apareixen problemes de salut. Si això succeeix optem per les dietes, que no sempre estan lliures d’efectes secundaris. Ara existeixen eines per aprimar de forma segura. Èpoques com les […]
Amb l’objectiu de promoure una alimentació saludable i ajudar als consumidors a fer una millor seleció dels aliments processats i envasats, la Federación Española de Sociedades de Nutrición, Alimentación y Dietética ha escollit l’etiquetatge nutricional com a tema del Dia Nacional de la Nutrició 2010. Cada vegada trobem més aliments processats i envasats i […]
EL Q10 OFEREIX ENERGIA NATURAL Els científics confirmen que problemes com la fatiga crònica, la periodontitis o el propi envelliment cutani responen a un procés acumulatiu i crònic de falta d’energia, en resposta a un mal funcionament cel·lular, i assenyalen que aquests problemes podrien solucionar-se amb complements alimentosos de coenzim Q10 . Aquests problemes s’originen […]