Salut

Consumir oli d’oliva verge protegeix els òssos

L’oli d’oliva és un dels aliments més característics de la Dieta Mediterrània, reconegut per les seves qualitats gastronòmiques i nutritives, ademés de les propietats saludables que presenta gràcies a la seva excepcional composició. El seu valor nutritiu i terapèutic està directament relacionat amb la seva composició química, que és precisament el què el fa tan […]

Sensibilitat al gluten no celíaca

Actualment hi ha moltes persones amb símptomes digestius que no saben ben bé a què són deguts però que milloren al retirar el gluten de la seva dieta. Probablement es tracta de persones amb sensibilitat al gluten no calíaca, una malaltia recent relacionada amb la ingesta d’aliments que contenen gluten, en persones no celíaques ni […]

Usos i propietats medicinals de la canyella

De sabor doç, lleugerament picant i molt aromàtica, la canyella és una de les espècies més apreciades des de l’antiguitat pels seus usos culinaris i propietats terapèutiques. S’obté de l’escorça assecada de Cinnamomum zeylanicum, un arbre originari de l’antic Ceilan, avui Sri Lanka. A la cuina s’utilitza la canyella en branca o en pols, aquesta […]

Llegir i entendre les etiquetes dels aliments

  Llegir les etiquetes a l’hora de comprar o al consumir un aliment envasat hauria de ser un hàbit en el nostre dia a dia. No només per mirar la data de caducitat, que sembla ser que és el paràmetre que més llegeixen els consumidors) sinó perquè la informació que trobem a l’etiqueta adverteix sobre […]

Te kombutxa, la beguda que està de moda

El te kombutxa és una beguda fermentada amb lleuger sabor àcid que recorda a la sidra de poma. Es consumeix com a beguda refrescant amb la finalitat d’aportar bacteris probiòtics a la dieta però la seva peculiar composició l’ha convertit en una beguda de moda als països occidentals. S’obté per fermentació de te verd o […]

Factors que desequilibren la microbiota intestinal

La microbiota intestinal, fins fa pocs anys coneguda com a flora intestinal, està formada per un conjunt de microorganismes que viuen en el nostre intestí, especialment l’intestí gros. Hi trobem sobretot bacteris, però també fongs, llevats, virus i també germens patògens. Avui en dia, la comunitat científica considera la microbiota intestinal un òrgan més del […]

Saps quina és la dieta flexitariana?

Fer una dieta flexitariana vol dir ser vegetarià flexible, seguint una dieta basada en aliments d’origen vegetal però sense excloure del tot els productes d’origen animal, sinó que es segueixen consumint en determinades ocasions i a ser possible de procedència ecològica. La dieta flexitariana té nombrosos avantatges, d’entrada és més saludable perquè es mengen més […]

Xerrada sobre antioxidants i salut

Una de les principals teories de l’envelliment explica que és un procés determinat per unes substàncies anomenades radicals lliures que es generen de forma natural en el nostre organisme i també degut a factors externs. Quan es troben en excés o hi ha manca d’antioxidants, produeixen estrès oxidatiu i contribueixen a l’aparició o agreujament de malalties com […]

10 consells per seguir la Dieta Mediterrània

Amb motiu del XI Congrés de la Dieta Mediterrània celebrat durant la fira Alimentària i escoltant a més d’un ponent parlar de com amb l’estil de vida actual s’està perdent el nostre patró alimentari, m’ha semblat interessant recuperar els següents consells amb forma de decàleg per seguir correctament la dieta mediterrània: Utilitzar oli d’oliva com a […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.