Salut

Després d’un càncer de mama, REINICIA’T

Tornem a Catalunya Ràdio! Aquesta vegada per a parlar dels aliments que reforcen el sistema immunitari. Per segona vegada aquest estiu, he participat al programa La Fonda de Catalunya Ràdio fent tertúlia amb en Pep Nogué. Aquesta vegada hem parlat del sistema immunitari, el sistema de defenses del nostre cos que ens ajuda a mantenir […]

Aliments i sistema immunitari a Catalunya Ràdio

Tornem a Catalunya Ràdio! Aquesta vegada per a parlar dels aliments que reforcen el sistema immunitari. Per segona vegada aquest estiu, he participat al programa La Fonda de Catalunya Ràdio fent tertúlia amb en Pep Nogué. Aquesta vegada hem parlat del sistema immunitari, el sistema de defenses del nostre cos que ens ajuda a mantenir […]

Síndrome de l’intestí irritable

La síndrome de l’intestí irritable (també coneguda com a SII o colon irritable) és un trastorn gastrointestinal crònic amb un impacte negatiu en la qualitat de vida de les persones que el pateixen. Afecta entre el 10 i 15% de la població i és més freqüent en les dones. Es caracteritza per malestar o dolor […]

Curs d’estiu sobre nutrició i salut

Tornem a Catalunya Ràdio! Aquesta vegada per a parlar dels aliments que reforcen el sistema immunitari. Per segona vegada aquest estiu, he participat al programa La Fonda de Catalunya Ràdio fent tertúlia amb en Pep Nogué. Aquesta vegada hem parlat del sistema immunitari, el sistema de defenses del nostre cos que ens ajuda a mantenir […]

Xerrades i conferències sobre alimentació

Properes conferències i xerrades sobre alimentació i salut programades pels mesos de març, abril i maig 2019   Antioxidants i salut Conferència a l’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran de Granollers Quan: 12 de març de 2019 a les 18:30 hores Lloc: Museu de Granollers   Acciones fisiológicas de la cúrcuma sobre la inflamación […]

Perquè hauríem de menjar col, brócoli, llombarda i coliflor

En els aliments d’origen vegetal trobem un gran nombre de components bioactius que aporten un benefici per a la salut més enllà dels considerats com a nutricionals. Un bon exemple en són les crucíferes, una família vegetal que agrupa tot tipus de cols (col, coliflor, bròquil, brócoli, cols de Brussel·les, col llombarda, col arrissada, romanesco), […]

Què és l’índex glucèmic d’un aliment?

Conèixer la quantitat total d’hidrats de carboni que té un aliment no significa que tots s’aprofiten de la mateixa manera per l’organisme, o que tots es trobin disponibles per ser digerits i absorbits. Per aquest motiu, els aliments que contenen hidrats de carboni es classifiquen segons el tipus de resposta glucèmica, també anomenada índex glucèmic. […]

Diabetis i periodontitis, quina relació tenen?

La diabetis i les malalties periodontals estan entre les malalties cròniques més freqüents. Es calcula que a Espanya el 13,8% dels majors de 18 anys pateix diabetis tipus 2 i que només el 14,8% dels adults entre 35 i 44 anys té les genives sanes, la resta té algun tipus de malaltia periodontal. Quina relació […]

Aliments rics en ferro per a l’anèmia

El ferro és un mineral essencial per a la vida, però el seu dèficit és el més comú dels dèficits nutricionals. En el cos, la major part del ferro es troba formant part de dos proteïnes: l’hemoglobina i la mioglobina. L’hemoglobina és la principal proteïna que es troba en els glòbuls vermells, transporta l’oxigen des […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.