Salut intestinal

Lactosa blog nutresalut
Què és la intolerància a la lactosa?

La lactosa és un tipus de sucre que es troba de forma natural a la llet de tots els mamífers, incloent-hi la llet de dona. Està composta per la unió de dos sucres senzills que són la glucosa i la galactosa. Per poder digerir la lactosa es necessita un enzim anomenat lactasa que hidrolitza la […]

Wok de tallarines, verdures i tempeh

De totes les proteïnes vegetals, el tempeh és segurament la menys coneguda al nostre país. Té un gust diferent del què estem acostumats perquè s’obté per un procés de fermentació. Hi ha tempeh de soia i d’altres llegums com el cigró, i es digereix millor que altres productes com el tofu o el seitan. Com […]

RAID-Dx Nutresalut
RAID-Dx, el test pel diagnòstic del intestí irritable

RAID-Dx és el primer test no invasiu pel diagnòstic de la síndrome del intestí irritable, un trastorn funcional digestiu que porta als pacients que el pateixen a consultes reiterades a metges i especialistes.La síndrome del intestí irritable és una malaltia crònica intestinal que cursa amb dolor o malestar abdominal associat a diarrees i/o restrenyiment. És […]

Nutrició i fitoterapia pels nostres dos cervells

Nutrició i fitoterapia pels nostres dos cervells és el primer webinar que vam fer en aquestes setmanes que ha durat el confinament per Covid-19.Ja fa un temps que coneixem la conecció entre intestí i cervell a través del que s’anomena eix microbiota-intestí-cervell. Per gaudir duna bona salut mental hem de tenir cura del nostre intestí.D’altra […]

Què són els postbiòtics?

Primer van ser els probiotics, després els prebiòtics i ara els postbiòtics. En els últims anys hem apres que tot el què està relacionat amb la microbiota intestinal és important per la nostra salut. Però… Què són els postbiòtics? I quina relació tenen amb la microbiota? Els postbiòtics es defineixen com les substàncies produides pels […]

L’horari dels àpats influeix en la pèrdua de pes

L’horari dels àpats pot predir l’èxit d’un tractament per perdre pes. No només què menges sinó també quan menges, pot tenir un paper molt significant en l’abordatge del sobrepès i l’obesitat.S’ha estudiat l’impacte de l’horari dels tres àpats principals del dia esmorzar, dinar i sopar, en el metabolisme, tolerància a la glucosa i altres factors […]

Síndrome de l’intestí irritable

La síndrome de l’intestí irritable (també coneguda com a SII o colon irritable) és un trastorn gastrointestinal crònic amb un impacte negatiu en la qualitat de vida de les persones que el pateixen. Afecta entre el 10 i 15% de la població i és més freqüent en les dones. Es caracteritza per malestar o dolor […]

Com millorar la digestió dels llegums

Els llegums destaquen pel seu valor nutricional. Són font de proteïna vegetal, fibra, vitamines, minerals i antioxidants. No tenen gluten, greixos saturats (els més insans), colesterol ni sodi. Així que, desde el punt de vista de la salut, podem considerar que els llegums són autèntics superaliments. Per la seva riquesa en proteïnes, són una bona […]

Aliments amargs per millorar la digestió

Els aliments amargs poden ser una gran ajuda per millorar la digestió en qualsevol moment de l’any, però especialment durant les festes de Nadal en que acostumem a menjar plats més greixosos, haurien d’estar presents en tots els menús. Els àpats de Nadal sovint són més rics en sal, sucre, greixos i alcohol del que […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.