Salut intestinal

Nou Reglament sobre al·lergens

El passat 13 de desembre de 2014 va entrar en vigor el nou Reglament Europeu 1169/2011 sobre informació facilitada al consumidor dins l’etiquetatge d’un aliment. Algunes de les novetats de la nova normativa són que la informació nutricional passa a ser de voluntària a obligatòria, i que totes les empreses d’hosteleria estaran obligades a facilitar […]

Què són les intoleràncies alimentàries

QUÈ ÉS LA INTOLERÀNCIA ALIMENTÀRIA? La intolerància als aliments, també coneguda com a sensibilitat alimentària o al·lèrgia alimentaria de tipus III, és una reacció adversa als aliments que es manifesta de forma retardada i és deguda a una permeabilitat intestinal alterada i un desequilibri en la microbiota intestinal. Els aliments que provoquen la sensibilitat poden […]

Què és una al·lèrgia alimentària

Es coneix com al.lèrgia alimentària un tipus de reacció adversa del nostre cos en front a un determinat aliment on s’activa el sistema immunitari, en la majoria dels casos mitjançant uns anticossos anomenats immunoglobulines del tipus IgE. S’anomena també al·lèrgia de tipus I o immediata perquè té lloc de forma molt ràpida i es manifesta […]

Què són prebiòtics, probiòtics i simbiòtics?

Tots hem sentit a parlar de prebiòtics, probiòtics i no tant de simbiòtics, però sabem realment què són? Prebiòtics Els prebiòtics són un tipus de fibra dietètica ressistents a la digestió i que arriben al colon pràcticament sense absorbir-se. Allà serveixen d’aliment per a determinats bacteris que viuen en el nostre intestí, afavorint de forma […]

Tarta Santiago sense gluten

Amb motiu del Dia Nacional del Celíac, que es celebra cada anys el 27 de maig, us proposo una recepta de tarta de Santiago sense gluten boníssima i molt fàcil de preparar. Podeu menjar-la per postres, també per esmorzar o berenar! Doncs ja veureu que es fa amb un moment, és molt nutritiva i agradarà […]

Pastís de coco i pera sense ou i sense llet

Un pastís de coco i pera sense sucre pensat per a persones amb al·lèrgia alimentaria a l’ou i a la llet de vaca, o bé amb intolerància a aquests aliments. Fàcil de preparar i amb pocs ingredients, podeu substituir la pera per a alguna altra fruita de temporada procurant que estigui ben madura. Ingredients: 120g […]

Com podem substituir el sucre?

Molts aliments processats contenen sucres afegits, de manera que sense ser-ne massa conscients podem arribar a menjar-ne en excés. Es parla de que en els últims 50 anys s’ha triplicat el consum de sucre al món. A part de les calories que això comporta i del problema de la càries, l’excés de sucre afavoreix l’aparició […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.