Cuina saludable

Quants ous es poden menjar a la setmana?

Els ous han passat de ser un aliment a moderar per la falsa creença de que augmentaven el risc cardiovascular, a considerar-se un aliment funcional pel seu elevat valor nutricional. Suposen una font de proteïna animal de gran qualitat, contenen totes les vitamines liposolubles (A, D, E i K), vitamines del grup B com la […]

4 llibres per a regalar, o demanar que et regalin

Entrar a una llibreria és per mi una temptació perquè sé que algún llibre caurà segur. M’encanta mirar i fullejar llibres i si és una llibreria d’aquestes que tenen butaques per seure (i tinc temps), fàcilment em quedo atrapada una estona amb 3 o 4 llibres entre les mans. En aquest post us parlaré d’alguns […]

Com preparar un brou vegetal d’hivern

El brou vegetal es pot beure sol o fer servir de base per preparar una bona sopa, el plat estrella dels mesos més freds de l’any. A mi m’agrada menjar-lo amb les verdures, un grapat d’arròs i un altre de cigrons. Pot servir també per preparar qualsevol plat d’arròs o quinoa i si us resulta […]

Bolets medicinals
Propietats dels bolets shitake i maitake

Els bolets shitake i maitake són molt utilitzats en la Medicina Tradicional Xinesa i Japonesa on es cultiven desde fa més de 2.000 anys. Són bolets comestibles que es consumeixen com a aliments, però el seu interès són les propietats medicinals que presenten. Són habituals en la cuina oriental, la cuina macrobiòtica i en receptes […]

5 aliments per a hidratar-te bé a l’estiu

La hidratació és un aspecte bàsic de la salut. Es recomana veure entre 2 i 2,5 litres de líquids el dia, incloent l’aigua que ens aporten els aliments. Aquests són els requeriments aconsellats per la EFSA (Autoritat Europea de Seguretat Alimentària) per a la població adolescent, adulta i persones grans i que corresponen a 2 litres […]

Veritats i mentides de les fruites i verdures

Sabies que els maduixots són la única fruita que té les llavors a l’exterior? I que el kiwi té quasi el doble de vitamina C que la taronja? I sabies que en el món hi ha més de 7000 tipus de pomes? Aquestes són algunes de les curiositats sobre fruites i verdures que la Federación Española de Sociedades de Nutrición, […]

Pa de pessic de garrofa i taronja

El maig ha estat un mes de molta feina amb poc temps per a cuinar i menys per escriure al blog, tot i així aquesta ha estat una recepta estrella amb garrofa que no havía fet mai abans i que ha tingut molt d’èxit a casa. És una recepta vegana que em va passar la […]

Què és l’acrilamida i com pots evitar-la

L’acrilamida és una substància química que es pot formar en aliments amb alt contingut en hidrats de carboni (sucres i midons) al coure’ls al forn, fregir-los o torrar-los a altes temperatures (entre 120º i 150°C), com per exemple, en el pa torrat, patates fregides, croquetes, galetes, cafè, etc. Aquest procés es pot donar tant a […]

Consumir oli d’oliva verge protegeix els òssos

L’oli d’oliva és un dels aliments més característics de la Dieta Mediterrània, reconegut per les seves qualitats gastronòmiques i nutritives, ademés de les propietats saludables que presenta gràcies a la seva excepcional composició. El seu valor nutritiu i terapèutic està directament relacionat amb la seva composició química, que és precisament el què el fa tan […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.