Hi ha un nou documental a Netflix, molt interessant, sobre la importància de la salut intestinal i el paper del microbioma per a la nostra salut general.Els microbis que tenim a l’intestí regulen el nostre sistema immunitari, el nostre sistema nerviós i l’estat d’ànim, i també el nostre sistema hormonal. Ja et vaig parlar de […]
La dieta baixa en FODMAPs és un tipus de dieta en què es redueix la ingesta d’aliments amb hidrats de carboni de cadena curta que fermenten fàcilment a l’intestí prim i provoquen símptomes digestius. FODMAPs fa referència a les sigles en anglès de “fermentable oligosaccharides, disaccharides, monosaccharides and polyols”, que significa oligosacàrids, disacàrids, monosacàrids i […]
Els aliments fermentats han estat presents en civilitzacions de tot el món durant milers d’anys ja que la fermentació s’ha utilitzat com a mètode per conservar els aliments i allargar-ne la vida útil. Es defineixen com a aliments o begudes obtinguts a partir d’un creixement controlat de microorganismes i de transformacions enzimàtiques d’alguns components que […]
Per tenir una bona digestió és tan important el que menges com parar atenció a com ho menges. Cada vegada hi ha més persones que dinen a la feina i sovint ho fan entre reunions, amb poc temps i mirant el mòvil. Així que, en aquest post t’explico 5 trucs per millorar les teves digestions. […]
Per les sigles en anglès, el SIBO és el sobrecreixement bacterià a l’intestí prim (small intestinal bacterial overgrowth)Passa quan els bacteris i altres microorganismes que viuen habitualment al còlon, per diferents causes, es desplacen cap a l’intestí prim. L’excés de bacteris a l’intestí prim va acompanyat de disbiosi intestinal. És a dir, un desequilibri i […]
Els polifenols són uns compostos naturals que es troben als aliments vegetals. Destaquen pels efectes beneficiosos per a la salut i el seu potencial en la prevenció de malalties. Són els responsables del color, sabor i amargor de molts vegetals. Per exemple, a les fruites i verdures de color vermell, violeta i blavós com el […]
Totes les malalties comencen en l’intestí. Cèlebre frase de Hipócrates, considerat el pare de la medicina moderna, qui va veure la importància de cuidar el nostre intestí per a tenir bona salut. Avui dia també sabem que un intestí sa és clau per a tenir un cervell sa i ser feliç.La relació entre intestí i […]
El miso s’obté per fermentació de la soia amb determinats cereals com l’arròs o la civada i sal marina. És ideal per a enriquir tant en sabor com en propietats sopes, salses, amaniments o vinagretes, patés i altres plats. És un aliment fermentat que té microorganismes vius, millora la microbiota intestinal, ajuda la digestió i […]
Propòsit per l’any nou: menjar 30 vegetals diferents a la setmana per tenir una microbiota saludable!Una microbiota intestinal saludable es caracteritza per tenir una gran diversitat i riquesa microbiana i per tenir un determinat equilibri entre les diferents espècies de bacteris i altres microorganismes que viuen a l’intestí.Tot allò que mengem, i especialment els aliments […]