Propòsit per l’any nou: menjar 30 vegetals diferents a la setmana per tenir una microbiota saludable!Una microbiota intestinal saludable es caracteritza per tenir una gran diversitat i riquesa microbiana i per tenir un determinat equilibri entre les diferents espècies de bacteris i altres microorganismes que viuen a l’intestí.Tot allò que mengem, i especialment els aliments […]
Estàs pensant en millorar la teva alimentació? T’agradaria seguir una dieta més saludable i no saps com començar? Doncs aquí tens tres propòsits d’any nou, t’animo a seguir-los! 1. Sopar abans de les 21h Al nostre país esmorzem en horari europeu i sopem en horari espanyol. Sopar després de les nou del vespre afavoreix a […]
La soja texturitzada és una bona alternativa a les proteïnes animals que pots incorporar a la teva alimentació tant si segueixes una dieta vegetariana com si vols reduïr el consum de carn i peix.És molt fàcil de cuinar i té un bon aport de proteïna comparada amb altres opcions com per exemple el tofu.Si la […]
De totes les proteïnes vegetals, el tempeh és segurament la menys coneguda al nostre país. Té un gust diferent del què estem acostumats perquè s’obté per un procés de fermentació. Hi ha tempeh de soia i d’altres llegums com el cigró, i es digereix millor que altres productes com el tofu o el seitan. Com […]
La soja texturitzada és un tipus de proteïna vegetal que es pot menjar com alternativa a la carn picada. Es compra deshidratada i el primer que cal fer abans de cuinar-la és posar-la en remull amb aigua per hidratar-la. Aporta aproximadament el 50% del seu pes en proteïna. Receptes amb soja texturitzada La soja texturitzada […]
El seitan és un tipus de proteïna vegetal que s’obté del blat. La seva textura i aspecte és molt semblant a la carn i conté la mateixa quantitat de proteïnes que la carn. És molt baix en greixos i no té colesterol.S’elabora a partir del gluten del blat, de manera que està totalment desaconsellat en […]
El tofu és un tipus de proteïna vegetal que s’obté a partir de la soia. Té un sabor suau i una textura semblant al formatge fresc, ja que s’obté quallant la beguda de soia.Aporta aproximadament un 15% de proteïna i es considera de bona qualitat o alt valor biològic perquè conté tots els aminoàcids essencials.D’entre les […]
La sal comú o sal de taula és la principal font de sodi de la nostra dieta. Es troba sobretot en aliments precuinats o ultra-processats. També s’afegeix durant la cocció o preparació dels plats com a condiment. En general, la nostra dieta porta més sal de la que el cos necessita. Un consum excessiu de […]
Les proteïnes vegetals provenen dels llegums, els cereals, els fruits secs, les llavors i derivats com el tofu, el tempeh, la soja texturitzada o el seitan. La seva principal característica és que, a diferència de les proteïnes animals, les vegetals no contenen tots els aminoàcids anomenats essencials (aminoàcids que no es sintetitzen en el nostre […]