Actualitat

Una App per a diabètics

“Diabetis a la carta” és un projecte educatiu per a persones amb diabetis dut a terme per la Fundació Alícia, IDIBAPS (Institut d’investigacions biomèdiques Agustí Pi Sunyer) i Laboratoris ESTEVE. Amb l’objectiu de proporcionar noves eines que ajudin a les persones amb diabetis a gestionar l’alimentació quotidiana de manera senzilla, atractiva i equilibrada, han desenvolupat […]

Nou Reglament sobre al·lergens

El passat 13 de desembre de 2014 va entrar en vigor el nou Reglament Europeu 1169/2011 sobre informació facilitada al consumidor dins l’etiquetatge d’un aliment. Algunes de les novetats de la nova normativa són que la informació nutricional passa a ser de voluntària a obligatòria, i que totes les empreses d’hosteleria estaran obligades a facilitar […]

Dia Mundial contra el Càncer

Avui 4 de febrer és el Dia Mundial contra el Càncer. Us deixem l’enllaç de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) on hi trobareu un llistat de receptes de la Fundació Alicia preparades especialment per a pacients amb tractament. Receptes saludables

La nova piràmide de la Fundació Alicia

Perquè no només és important el què mengem, sinó també el tipus de cocció que donem als aliments i com mengem, la Fundació Alicia ha presentat un nou model de piràmide alimentària en la qual, a més a més, també es parla d’activitat física. Un enfoc integral per fomentar un estil de vida saludable a […]

Terra Madre Day

El Terra Madre Day és un homenatge als aliments locals que es celebra el dia 10 de desembre de cada any a tot el món. Molts dels convivia de Slow Food catalans organitzen diferents activitats amb l’objectiu d’impedir que desapareixin productes alimentaris tradicionals i els coneixements, les tècniques, les cultures i els paisatges vinculats a […]

Mastegar bé i menjar a consciència

Per gaudir d’una bona salut intestinal cal tenir present que la digestió dels aliments comença a la boca i és important mastegar bé per facilitar que es barregin amb la saliva i comencin a actuar els enzims digestius. Menjar a consciència vol dir parar atenció al què es menja, apreciar el color, la temperatura i […]

Dia mundial de l’Alzheimer

El dia 21 de setembre es celebra el Dia Mundial de l’Alzheimer amb el propòsit de donar a conèixer la malaltia i difondre informació, entre d’altres temes, de com prevenir-la. “Una investigació coordinada per Nikolaos Scarmeas sobre 1.984 adults, amb una mitjana d’edat de 76 anys, confirma que el risc de desenvolupar Alzheimer es redueix […]

Dia europeu de la prevenció del càncer de pell

Avui 13 de juny és el DIA EUROPEU DE LA PREVENCIÓ DEL CÀNCER DE PELL. Us deixem amb quatre consells bàsics per fer una bona prevenció: 1. Utilitza un fotoprotector adequat al teu tipus de pell. 2. Aplica’l 30 minuts abans de prendre el sol, sobre la pell seca, i renova l’aplicació cada 2 hores. […]

Xerrada Dia Nacional de la Nutrició 2013

Celebrem el Dia Nacional de la Nutrició parlant de la importància de dur a terme, durant tota la vida, uns bons hàbits alimentaris i d’estil de vida per aconseguir més longevitat i qualitat de vida. De la mà d’Anna Paré, especialista en formació i assessorament en alimentació i nutrició, veurem que no n’hi ha prou […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.