Després de molts mesos de feina, ha arribat la publicació del meu llibre La cuina de la memòria, el llibre on trobareu aliments i receptes per cuidar el cervell escrit a quatre mans amb el cuiner Pep Nogué. De la mateixa manera que l’alimentació és important per prevenir les malalties cardiovasculars, la diabetis o el […]
Una alimentació equilibrada i rica en antioxidants promou la salut visual i pot retardar l’aparició de patologies com la degeneració macular associada a l’edat, les cataractes o el glaucoma. Els nostres ulls estan constantment exposats a la llum. L’estrès oxidatiu que s’origina és un dels factors implicats en les malalties oculars. Per això, una alimentació […]
Un dels punts clau per evitar el malbaratament alimentari és tenir clar quina diferència hi ha entre data de caducitat i data de consum preferent. Una tercera part dels aliments que es produeixen es llencen a les escombraries i amb ells, tots els recursos utilitzats en la seva producció! La data de caducitat d’un aliment […]
Sabies que una tercera part dels aliments produïts pel consum humà es llença? I que el 61% del malbaratament alimentari prové de les llars?Segons el Consell Europeu d’Informació Alimentària (EUFIC) cada any es llencen més de 930 milions de tones d’aliments a nivell mundial. Una barbaritat! I amb ells es malgasten tots els recursos utilitzats […]
Ser vegà significa basar la teva alimentació només en aliments d’origen vegetal. És a dir, les persones que segueixen una dieta vegana mengen fruites, verdures i hortalisses, cereals, grans i llegums, fruits secs i llavors. Ser vegà significa no menjar carn (ni tampoc embotit), peix ni marisc, ous, cap tipus de producte lacti i tampoc […]
Properes conferències i xerrades sobre alimentació i salut programades pels mesos de març, abril i maig 2019 Antioxidants i salut Conferència a l’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran de Granollers Quan: 12 de març de 2019 a les 18:30 hores Lloc: Museu de Granollers Acciones fisiológicas de la cúrcuma sobre la inflamación […]
Sorpresa! Un dia qualsevol, quan menys t’ho esperes, reps un missatge per whats app on et pregunten si vols partipicar a la secció d’entrevistes pel blog de Diactual, una plataforma de formació online dirigida a professionals sanitaris. És clar que sí! Encantada de compartir la meva experiència, aquesta va ser la meva reposta. Així que […]
El passat mes de març va tenir lloc a Barcelona Infarma 2017, la 29a edició del Encuentro Europeo de Farmacia, que sota el lema “Valor para la farmacia, valor para el paciente” va reunir més de 30.000 persones en el Congrés de Farmàcia i el Saló del Medicament i Parafarmàcia. Des del grup de treball Complements alimentosos i esport de […]
Aquest any per Sant Jordi us vull recomanar un llibre de Giulia Enders: La digestión es la cuestión. Una forma molt amena, gràfica i divertida d’entendre com funciona el nostre sistema digestiu, la gran importància de la microbiota intestinal i la seva relació amb moltes malalties cada vegada més freqüents a la societat actual. Un […]