Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

27 octubre 2024

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable!

Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los.

Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada pel xef i director gastronòmic del Culinary Institute of Barcelona, Pep Nogué, i un nou video on explico les propietats de cada categoria d’aliments pel cervell. Volem que tothom pugui aprendre a triar els millors aliments per la salut cerebral i tenir receptes fàcils per cuinar-los.

Agraïm el suport de la Federació Catalana DOP-IGP, que ha fet possible que aquest projecte es dugués a terme. És una satisfacció poder arribar a quantes més persones millor amb la voluntat de retardar el deteriorament cognitiu i les demències com l’Alzheimer.

Aquí teniu el primer del videos sobre com contribueix el peix blau a una bona salut cerebral! I si voleu més informació de com cuidar el cervell, la trobareu al nostre llibre La cuina de la memòria, aliments i receptes per cuidar el teu cervell.

Estigueu atents a les properes setmanes al canal de youtube de l’Institut Guttmann!

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.