Descifra tu salud: los secretos del intestino

Desxifra la teva salut, els secrets de l’intestí

Hi ha un nou documental a Netflix, molt interessant, sobre la importància de la salut intestinal i el paper del microbioma per a la nostra salut general.

Els microbis que tenim a l’intestí regulen el nostre sistema immunitari, el nostre sistema nerviós i l’estat d’ànim, i també el nostre sistema hormonal. Ja et vaig parlar de com poden els bacteris intestinals fer-te menjar aliments més o menys sans i fins i tot fer-te engreixar, en aquest post.

Desxifra la teva salut: els secrets de l’intestí

Aquest és el títol del nou documental que està generant tant interès i que podeu veure a la plataforma Netflix.

Ja fa alguns anys que vaig llegir “La digestió és la qüestió”, de la doctora Giulia Enders, i em va encantar perquè vaig aprendre moltíssim sobre l’intestí.

Ara, en aquest documental explica juntament amb els seus col·legues, com la microbiota intestinal determina el nostre estat de salut general.

Una de les característiques d’una microbiota intestinal sana és tenir moltes espècies bacterianes diferents. I per això, és important menjar gran varietat d’aliments vegetals diferents.

Segons els científics, el nombre de diferents tipus de vegetals a la dieta d’una persona és el que més afecta la diversitat del seu microbioma intestinal.

Això es deu a que hi ha bacteris que els encanta menjar pastanagues, altres els agraden les pomes, altres les llenties i altres les ametlles, per posar alguns exemples. Així que, com més varietat d’aliments vegetals, millor.

Recordes el repte de menjar 30 vegetals diferents en una setmana?

En aquest article del meu bloc t’explico com aconseguir-ho: Com menjar 30 vegetals a la setmana

I si creus que puc ajudar-te a millorar la teva alimentació o la teva microbiota intestinal, posa’t en contacte amb mi i reserva una cita a la meva consulta.

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.