7 trucs per gaudir del Nadal sense guanyar pes

24 desembre 2020

Aquesta any el Nadal serà diferent. Amb tot el que hem viscut aquest any hem après que la salut és el més important. Per això hem de seguir cuidant-nos i gaudir d’unes festes saludables sense agafar aquells quilos de més que tant costen de perdre després.

S’estima que els espanyols guanyem una mitja d’entre 3 i 5 quilos per persona en aquestes festes. És important no descuidar l’alimentació i evitar els excessos, no només per evitar agafar quilos de més sinó també perquè els problemes digestius no tarden en aparèixer.

A continuació t’explico 7 trucs per gaudir d’uns àpats nadalencs saludables:

  1. No arribis amb gana als àpats. Sigues previsor i beu una tassa de brou o menja una fruita abans si preveus que dinaràs o soparàs més tard de l’habitual.
  2. Evita els aperitius rics en sal, greixos i calories. Millor unes escopinyes, uns musclus, uns daus de pinya amb pernil o unes broquetes de tomàquet cirera amb mozarella i menta.
  3. Vigila amb la mida de les racions i evita cuinar de més, serveix poca quantitat i millor no repetir.
  4. Acompanya sempre els plats de verdura i hortalisses, afegeixen color i nutrients saludables que faciliten la digestió.
  5. Utilitza espècies i herbes aromàtiques per a condimentar els plats evitant afegir massa sal.
  6. Modera el consum d’alcohol i begudes ensucrades, són calories buides i gens saludables, menys és més! Prioritza l’aigua, les infusions i les begudes digestives com la kombutxa.
  7. Serveix una bona plata de fruita tallada abans de començar amb els torrons, neules i altres postres dolços.

I per últim, recorda que l’exercici físic és un bon aliat per compensar els excessos dels àpats. Canvia la sobretaula per una bona caminada, t’ajudarà a millorar la digestió i esvitaràs seguir menjant sense gana.

Bones Festes!

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.