Paté de tofu amb nous

Aquest paté de tofu amb nous és una bona alternativa a l’embotit per esmorzars i berenars vegetarians o vegans. És molt fàcil de preparar i el pots menjar amb una llesca de pa o uns crackers acompanyat de germinats, raves, pastanaga, fulles verdes o unes tires de carbassó.

El tofu és un derivat de la soja groga. De fet, en japonès tofu significa “quallada de soja”, així que vindria a ser com un formatge fresc que s’obté a partir de la llet de soja, que posteriorment s’escorre i es premsa en blocs més o menys consistents.

Té un sabor delicat i una textura lleugera, i ha sigut durant milenis la principal font de proteïna a l’Orient, on també s’utilitzen altres derivats de la soja com tempeh, natto, salsa de soja, miso i germinats de soja.

En dietes vegetarianes i veganes, el tofu destaca precisament pel seu aport en proteïnes amb un contingut de 8 grams de proteïna per 100 grams de tofu. Té una digestibilitat molt superior a la soja i si es cualla amb clorur càlcic, té un 23% més de calci que la llet se vaca.

Ademés no conté gluten, de manera que és ben tolerat per a les persones celíaques o amb intolerància al gluten, i al ser totalment d’origen vegetal no té ni lactosa ni colesterol.

Paté de tofu amb nous

Ingredients:

  • 1/2 paquet de tofu fresc
  • 1 cullerada de postres de pasta d’umeboshi
  • 1/2 cullerada de postres de miso blanc
  • 1 cullerada sopera d’oli d’oliva verge extra
  • 4 cullerades soperes de nous trocejades

Preparació:

Bullir el tofu tallat a daus amb una mica d’aigua durant 5 minuts. Retirar i triturar amb la resta d’ingredients i una mica d’aigua de la cocció fins a aconseguir una textura de paté.

No patiu si les nous no queden ben triturades, a mi personalment m’agrada trobar-les en el paté.

Espero que us agradi!

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.