Com fer granola de civada i pistatxo a casa

4 desembre 2018

Aquesta recepta de granola és molt fàcil de fer i és un bon recurs per a preparar esmorzars rics i saludables per a tota la família. A casa la fem amb flocs de civada sense gluten, és difícil trobar-ne però en algunes botigues de dietètica i de menjar ecològic els pots trobar.

Si no tens flocs de civada, pots fer-la amb qualsevol altre tipus de flocs (el fajol i el mill per exemple tampoc tenen gluten). Igualment pots variar amb els fruits secs, a mi m’encanta amb pistatxos i ametlla però prova altres opcions i queda’t amb la que més t’agradi. Les pipes i llavors li donen un gust molt bo!

Recepta de granola de civada

Ingredients:

  • 150 g de flocs de civada fins
  • 100 g de festucs crus sense closca
  • 30 g d’ametlles crues amb pell
  • 20 g de llavors variades sense torrar (pipes de girasol, pipes de carbassa, llavors de llinosa, llavors de xia i llavors de sèsam)
  • 20 g d’aranyons dessecats o panses
  • 40 g de sucre de canya integral
  • 40 g de xarop d’atzavara
  • 2 c.p. d’oli d’oliva verge extra
  • 1/4 c.p. de sal.

Preparació:

Escalfar el forn a 160°, forrar una safata amb paper vegetal sulfuritzat.

Triturar lleugerament els festucs i les ametlles.

Escalfar sense que arribi a bullir l’oli, la sal, el sucre i el xarop. Si teniu Thermomix us aconsello escalfar 3 min/80°/vel 1.

Afegir els pistatxos, les ametlles, les llavors i pipes i els flocs de civada, i barrejar fins que quedi homogeni. A la Thermomix barrejar 8 seg/vel 1 sense temperatura.

Escampar sobre la safata i coure al forn durant 10 minuts (160°), barrejar i tornar a fornejar 8-10 minuts més segons el forn procurant que no quedi massa torrat.

Treure i deixar refredar completament, conservar en un recipient que tanqui bé per evitar que s’estovi.

Espero que us agradi!

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.