Èxit d’assistència a la 3a Jornada Alimentació, Nutrició, Gastronomia i Salut Mental

31 octubre 2018

Amb el lema “Ansietat i depressió, emocions lligades a l’alimentació”, el passat 19 d’octubre vam celebrar la 3a Jornada d’Alimentació, Nutrició, Gastronomia i Salut Mental amb més de 100 assistents entre experts, professionals i alumnes que ens vam reunir a la sala Les Voltes del Campus de l’Alimentació de Torribera (UB).

La jornada va ser inaugurada per Ma Carmen Vidal, vicedegana de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació; Mireia Urpí, cap d’estudis de Nutrició Humana i Dietètica; i Anna Paré, farmacèutica, dietista-nutricionista i gerent de Nutresalut com a empresa organitzadora de l’esdeveniment.

La conferència inaugural va anar a càrrec del Dr. Joan Sabater-Tobella expert en farmacogenètica, que va parlar de la interacció entre medicaments, aliments i gens i de la importància d’escollir els medicaments adients per a cada pacient per a tenir èxit terapèutic. El torn d’exposicions va continuar amb un primer bloc on Mar Blanco va parlar del paper de les vitamines del grup B en l’ansietat, l’estrès i la depressió, i Anna Paré de la relació entre vitamina D i depressió.

A continuació vam tenir un petit esmorzar saludable amb Cuina Justa, empresa sensibilitzada amb la inserció laboral de persones amb transtorns mentals. I en un segon bloc i després de coneixer el Clúster de Salut Mental de Catalunya, van continuar les exposicions de Meritxell Avilés sobre aromateràpia, Sònia Ferri sobre alimentació i psicoteràpia, i Lara Lombarte sobre la relació entre les emocions i l’alimentació.

La jornada va acabar amb un taller de Mindful Eating a càrrec de Boglarka Dul, experta en cuina i aliments fermentats, que ens va despertar els sentits descobrint olors, sabors i textures.

Des d’aquí volem donar les gràcies a LCN, Pranarôm i Salengei, com a empreses patrocinadores per ajudar-nos a fer possible un any més aquesta jornada.

Esperem retrobar-vos a la propera!

 

 

 

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.