3a Jornada Alimentació, Nutrició, Gastronomia i Salut mental

16 setembre 2018

Ja tenim el programa definitiu per a la Jornada d’Alimentació, Nutrició, Gastronomia i Salut mental que enguany arriba a la 3a edició i que tractarà sobre l’ansietat i la depressió com a emocions lligades a l’alimentació.

Tindrem l’honor de comptar amb el Dr. Joan Sabater-Tobella per a la conferència inaugural que ens parlarà de farmacogenètica aplicada al tractament amb antidepressius, un tema molt interessant i alhora desconegut sobre la importància d’escollir el fàrmac més efectiu i amb menys efectes adversos per a cada pacient segons els seus gens.

Tractarem el paper de les vitamines del grup B en els trastorns mentals com l’ansietat, l’estrés i la depressió, la relació de la vitamina D amb la salut mental, coneixarem què és l’aromaterapia, la seva utilitat per a l’ansietat i com utilitzar els olis essencials a la cuina.

A continuació veurem com abordar els trastorns relacionats amb l’alimentació desde la psicoteràpia i quins trucs podem donar als nostres pacients quan busquen a la cuina la solució a les seves emocions i acaben menjant allò que no toca, o dit d’una altra manera, no mengen per satisfer una gana fisiològica sinó per a calmar una emoció.

I finalment tancarem la jornada amb un taller de Mindful Eating, l’alimentació plena i conscient que ens fa gaudir amb els cinc sentits del què mengem.

Com els anys anteriors, la Jornada s’organitza conjuntament amb la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona i tindrà lloc al Campus de l’Alimentació de Torribera.

Consulteu el programa complert aquí i reserveu-vos el dia 19 d’octubre!!!

Inscriu-te aquí. No et quedis sense plaça!

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.