Aliments i cervell, nou curs d’els Juliols a la UB

25 abril 2018

L’alimentació i la nutrició poden actuar com a factors de risc o de protecció per a la salut, també del nostre cervell!

L’alimentació és un factor clau per a un bon desenvolupament i funcionament cerebral, els processos d’aprenentatge i la memòria, el rendiment cognitiu, la salut mental i la prevenció de les malalties neurodegeneratives relacionades amb l’edat.

Quins són els nutrients essencials per al cervell? En quins aliments es troben?

Què té la cafeïna que ens ajudi a estar més desperts i poder concentrar-nos millor?

Com afecten les emocions a l’hora de menjar? Mengem per necessitat fisiològica o per cobrir altres necesssitats? És cert que el què mengem condiciona el nostre estat d’ànim?

Què passa quan empassar és un problema? Tens al teu voltant persones grans amb dificultat per empassar? Coneixes les conseqüències d’una disfàgia no diagnosticada?

Totes aquestes qüestions les tractarem en un curs de 4 dies que tenim programat per Els Juliols de la UB. No t’ho perdis!

INFORMACIÓ PRÀCTICA:

  • Quins dies es farà el curs?

Del 2 al 5 de juliol de 9:30 a 14h

  • On puc consultar el programa?

Consulta el programa a la web de la Universitat de Barcelona: aquí.

  • A qui va dirigit?

A estudiants, professionals i totes aquelles persones interessades en l’alimentació, la nutrició, la gastronomia i la salut mental.

  • M’interessa! Com ho faig per inscriure’m?

La mateixa UB gestiona les matrícules. Si estàs interessat, apunta’t ja i no et quedis sense plaça!

 

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.