Com preparar un brou vegetal d’hivern

22 desembre 2017

El brou vegetal es pot beure sol o fer servir de base per preparar una bona sopa, el plat estrella dels mesos més freds de l’any. A mi m’agrada menjar-lo amb les verdures, un grapat d’arròs i un altre de cigrons.

Pot servir també per preparar qualsevol plat d’arròs o quinoa i si us resulta útil fer una bona planificació dels menús setmanals, el podeu congelar.

El brou vegetal d’hivern es prepara amb verdures rodones i d’arrel, que són les que tenim en aquesta època de l’any. Hi afegirem alguna alga com per exemple la wakame, que són molt riques en minerals, i bolets shitake, que són molt gustosos i tenen propietats medicinals.

El gingebre és una espècia que s’utilitza molt en medicina ayurvèdica per a tractar refredats. Cal tenir en compte però que en persones sensibles pot provocar cremor d’estómac.

 

Ingredients:

  • 1 litre i mig d’aigua
  • ½ col
  • 1 nap
  • 1 tros de carbassa
  • 2 pastanagues
  • 1 rodanxa de gingebre
  • 2 fulles de llorer
  • 2 tires d’alga wakame
  • 4 bolets shiitake partits a quarts

 

Preparació:

Netejar bé totes les verdures i l’alga wakame i tallar-les a trossos més aviat petits.

En una cassola amb una mica d’oli d’oliva sofregir les verdures durant 5-10 minuts.

Afegir l’aigua, el llorer, el gingebre, la wakame i els bolets i fer bullir tot junt durant mitja hora a foc lent i sense sal. Colar el brou reservant les verdures i afegir una cullerada sopera de tamari al brou. Opcionalment, es pot servir el brou amb julivert picat per sobre.

Retirar les fulles de llorer i la rondanxa de gingebre i reservar les verdures per menjar acompanyant un cereal o llegum.

Una altra manera de fer el brou vegetal és posar a bullir tots els ingredients sense sofregir les verdures al principi i afegir una cullerada d’oli d’oliva en cru i una altra de tamari al final de la cocció.

Bon profit!

 

 

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.