Alimentació, Nutrició, Gastronomia i Salut Mental

Té la forma d’una nou, pesa entre 1 i 1,5 kg, consumeix el 20% de l’energia de l’organisme, té més neurones que estrelles hi ha a la galàxia i genera un milió de noves conexions cada segon. Així és el nostre cervell.

Interacciona de forma bidireccional amb els bacteris que viuen en el nostre intestí, sense que de moment es pugui determinar si és la microbiota intestinal la que condiciona les reaccions emocionals d’una persona o si és el cervell el que modifica el tipus de bacteris que habiten en el intestí.

El que sí se sap és que la microbiota és un òrgan més del cos i que està relacionada amb la nostra salut, l’obesitat, les malalties autoinmunes, les al·lèrgies i inclús la major o menor efectivitat dels fàrmacs. I també se sap que 10 anys abans que apareguin les primeres pèrdues de memòria ja es produeixen canvis en el cervell.

I què passa amb l’edat? Es pot prevenir el deteriorament cognitiu?

Prevenir és molt millor que curar i frenar el deteriorament cognitiu és possible perquè el cervell mai perd la capacitat d’aprendre i perquè està a les nostres mans cuidar el nostre cervell.

De tot això en parlarem a la 2a Jornada d’Alimentació, Nutrició, Gastronomia i Salut Mental el proper 20 d’octubre al Campus de l’Alimentació de Torribera (UB), no te la perdis!

Consulta el programa i accedeix al formulari d’inscripció aquí.

 

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.