Pa de pessic de garrofa i taronja

El maig ha estat un mes de molta feina amb poc temps per a cuinar i menys per escriure al blog, tot i així aquesta ha estat una recepta estrella amb garrofa que no havía fet mai abans i que ha tingut molt d’èxit a casa. És una recepta vegana que em va passar la meva amiga Marta i que es prepara amb la Thermomix, encara que la podeu preparar amb qualsevol batidora o robot de cuina.

Sorprèn el sabor de xocolata que s’aconsegueix amb la garrofa i encara que tingui un color molt intens queda molt lleugera, doncs a diferència de la xocolata la garrofa té molt poc greix. Ademés, botànicament pertany a la família de les lleguminoses i és rica en hidrats de carboni que li donen un gust dolç. D’aquí que he reduït la quantitat de sucre de la recepta original i ademés li he afegit una taronja, doncs m’agrada molt la combinació de cítric i xocolata.

No porta llet ni cap tipus de derivat làctic, i tampoc porta ou, de manera que és ideal per aquelles persones que no poden prendre llet o ou ja sigui per intoleràncies o al·lèrgia a algun dels seus component.

Com fer un pastís amb garrofa?

Ingredients:

  • 1 taronja sencera de suc sense pelar
  • 60 grams farina de garrofa
  • 160 grams farina integral d’espelta
  • 70 grams oli de girasol
  • 30 grams oli de coco desodoritzat
  • 150 grams de panela
  • 250 grams de llet d’espelta
  • 1 sobre de llevat Royal

 

Preparació:

Posar en el vas de la Thermomix la taronja trocejada amb la resta d’ingredients líquids i la panela. Tapar i triturar 2 minuts a velocitat 5.

Afegir la farina de garrofa, la farina d’espelta i el sobre de llevat Royal. Tapar i barrejar 20 segons a velocitat 6.

Posar en un motlle de silicona i coure al forn ja calent, 40-45 minuts a 180º.

Espero que us agradi tant com a nosaltres!

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.