Xerrada i degustació sobre fermentats vegetals

Les investigacions recents demostren que els bacteris que viuen en el nostre intestí, l’alimentació que tenim i el nostre estat de salut estan molt relacionats entre sí. Aconseguir una bona salut intestinal és fonamental per a l’organisme, i avui en dia sabem que com més diversitat i més riquesa bacteriana, menys al·lèrgies i menys malalties autoinmunes tindrà la persona i millor salut en general.

És per això que es considera la microbiota intestinal un òrgan més del nostre cos i a l’intestí com al segon cervell, perquè la microbiota intestinal interacciona amb el sistema nerviós, l’hormonal i el sistema inmunològic, que són les nostres defenses. És una situació de simbiosi mútua, un estat d’equilibri on molts factors com l’estrès, el què mengem, l’estil de vida que portem, poden intervenir i fer perdre aquest equilibri.

Gràcies als aliments fermentats podem millorar la nostra microbiota, aportant bacteris probiòtics, i també la nostra salut. Però què són els aliments fermentats? Quins beneficis tenen? Com es cuinen i com es mengen? De tot això en parlarem a la xerrada que farem amb els companys de Espai&Seny, uns experts en alimentació viva i ferments vegetals que vindran a Sabadell el proper dijous 16 de febrer.

 

DIA: 16 de febrer de 2017

LLOC: Botiga Cafestes Gourmet Experience

ADREÇA: c/ Calderón 50, Sabadell

HORA: 19:30h

El preu de la xerrada i degustació és de 5€ i cal reservar plaça al 629363674 (Anna) o al 937685402 (Alicia).

Imatge: Pasta de sardines amb pastanaga i ceba fermentada sobre fulla d’endivia, recepta d’Alf Mota per a Espai&Seny.

Xerrada ferments vegetals

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.