Nishime, una altra manera de menjar verdura

El Nishime és un estil de cuinar les verdures propi de la cuina japonesa i macrobiòtica. És un plat semblant a unes verdures estofades però sense oli i amb molt poca aigua. En realitat, Nishime en japonès significa cocció sense aigua.

S’utilizen sobretot verdures d’arrel i verdures rodones, com el nap, xirivía, pastanaga, ceba, col, carbassa… i s’acompanyen d’alga kombu o wakame. L’alga kombu necessita més temps de remull i de cocció i està desaconsellada pel seu alt contingut en iode. Mentre que l’alga wakame pràcticament no necessita remull, just el temps que es tarda en tallar les verdures, i en uns 20 minuts ja està cuita.

Una altra característica del Nishime és la forma de tallar les verdures, en trossos grans. Personalment jo prefereixo tallar-les en trossos més petits i donar-li una cocció no massa llarga.

Finalment, per preparar Nishime es coloquen sempre les verdures per capes i seguint un ordre, començant per l’alga al fons de l’olla, a continuació les verdures d’arrel, el porro i a sobre de tot les verdures rodones com la col o la carbassa.

Com preparar nishime?

Ingredients per a 2 persones:

  • 1 grapat d’alga wakame prèviament remullada
  • 1 nap
  • 2 pastanagues
  • 1 porro
  • 5-6 fulles de col xina (o un altre tipus de col)
  • 1 tros de carbassa
  • 1 cullerada sopera de tamari

Preparació:

Colocar en el fons d’una olla l’alga wakame i cobrir amb aproximadament 1-2 dits d’aigua. Afegir el nap, la pastanaga, el porro, la col i la carbassa. Tapar i bullir a foc lent durant 25 – 30 minuts. Al final de la cocció afegir el tamari i tancar el foc. Les verdures es couen amb el seu propi suc, per tant és molt important no llençar el brou que queda sino prendre’l com una sopa.

És un plat molt remineralitzant, indicat per a l’hivern i especialment en dies de fred.

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.