5 consells per compensar els excessos del Nadal

22 desembre 2016

Davant els àpats de Nadal la millor recomanació és moderació i aprendre a compensar els excessos. Són moltes les receptes que trobem al nostre entorn aquests dies, en revistes, a les xarxes, per tot arreu, algunes més calòriques i altres més lleugeres.

Està clar però que s’ajunten dies on es tendeix a menjar més quantitat del que fem normalment i mengem aliments que són molt rics en sucres i greixos.

Així que per compensar aquests excessos i sentir-nos millor, aquí teniu 5 consells per seguir aquestes festes de Nadal:

  • Fer esmorzars lleugers com un iogurt desnatat amb fruita trocejada, aprofitem els cítrics ara que n’és temporada i són font de vitamina C
  • Triar menús lleugers amb hortalisses, verdures i peix combinats amb presentacions atractives i evitant les salses massa greixoses
  • Menjar amanides depuratives amb aliments de sabor amarg com l’api, escarola, endívies, ruca i raves, amb germinats de col i vinagreta de llimona
  • Acompanyar els àpats de carn i peix amb pinya o papaia, aquestes fruites faciliten la digestió de les proteïnes
  • Evitar les llargues sobretaules i caminar cada dia una hora per evitar que s’acumulin les calories

I no oblideu que per fer passar la set la millor beguda és l’aigua, que també podem beure en forma de infusions digestives preparades amb camamilla, melisa, fonoll, anís…

Gaudiu del Nadal amb bona companyia i salut!

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.