Jornada d’Alimentació, Nutrició, Gastronomia i Salut Mental

26 setembre 2016

L’esperança de vida està augmentant i cada vegada vivim més anys. Es preveu que per l’any 2050 el 43% de la població espanyola serà major de 65 anys i que d’aquests, el 31% serà major de 80 anys.

Com volem que siguin aquests anys que viurem de grans? Quina qualitat de vida volem tenir? No és suficient en afegir més anys a la vida sinó que cal afegir més vida als anys, i per aconseguir-ho l’alimentació és un factor clau.

L’alimentació pot actuar de dues maneres: com a factor de risc de determinades malalties o com a factor de protecció de les mateixes. Ho tenim molt clar per a les malalties cardiovasculars. Però últimament cada vegada es coneix millor la relació que té la nutrició amb el sistema nerviós i les malalties mentals.

El sistema nerviós requereix pel seu adequat funcionament de determinats nutrients que es comporten com a essencials. Per un altre costat hi ha factors dietètics que poden afavorir el desenvolupament de certes malalties neurològiques, però ademés cal tenir en compte també que amb alguns tractaments farmacològics, els aliments poden interaccionar potenciant o disminuint la seva eficàcia.

A Nutresalut hem apostat per la salut mental i participem juntament amb la Universitat de Barcelona en l’organització de la I Jornada d’Alimentació, Nutrició, Gastronomia i Salut Mental que tindrà lloc al Campus de l’Alimentació de Torribera el proper 20 d’octubre.

Al llarg de la jornada es parlarà d’alimentació en ansietat i depressió, fitoteràpia en ansietat i depressió, estil de vida saludable en trastorns mentals greus, nutricèutics en la millora del rendiment cognitiu en discapacitats intel·lectuals, el paper de la dieta en la malaltia de Parkinson i nutrients neurosaludables.

Es faran dos tallers, un sobre com adaptar la dieta als símptomes derivats de la malaltia i l’altre sobre el tractament del pacient amb disfàgia.

Podeu consultar el programa complert i accedir al formulari d’inscripció en el següent enllaç: https://annaparevidal.cat/jornada-dalimentacio-nutricio/

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.