Xerrada sobre alimentació i embaràs

17 febrer 2016

L’embaràs i la lactància són dos dels períodes de més demanda nutricional en la vida d’una dona, ja que han de cobrir les necessitats de nutrients de la mare, del fetus en creixement i del nen en els seus primers mesos de vida, garantint la salut per a tots dos.

Un important nombre d’estudis científics han demostrat la relació d’un dèficit de nutrients en la dieta materna i l’excés o falta de pes de la mare amb l’aparició de malformacions fetals, part prematur, baix pes al neixer del nounat, augment de cesàrees i dificultats en l’evolució del nounat.

Cal tenir en compte que l’estat nutricional del fetus depèn fonamentalment de l’estat nutricional de la mare, així doncs és important al planificar l’embaràs fer especial atenció als hàbits alimentaris.

La gran majoria de dones visiten el ginecòleg quan ja estan embarassades, sense saber que des de la concepció fins al primer mes de vida és un periode extremadament vulnerable i sensible, de manera que es perden l’oportunitat de preparar-se per ser mares des del punt de vista de la salut.

Un cop començat l’embaràs, el fetus pot arribar a doblar el seu pes dins l’úter en tan sols 6 setmanes i en 4 a 5 mesos després del naixement. Aquest ràpid creixement depèn de l’aport de grans quantitats de nutrients a través de la placenta i de la llet materna un cop ha nascut.

Si estàs planificant ser mare o bé estàs embarassada, t’interessa escoltar la xerrada que ofereixo aquest proper dissabte 20 de febrer a l’Espai Obert de Sabadell!

Parlarem de la importància de l’estat nutricional inicial, les necessitats d’energia i de nutrients, recomanacions dietètiques, situacions especials i què fer davant de nàusees, vòmits, cremor d’estómac o restrenyiment.

Apunta’t a la web per reservar la teva plaça, hi pots anar acompanyada: http://www.espai-obert.com/tallers/espai-vida/preparaci%C3%B3-a-la-maternitat-paternitat-i-acompanyament-a-la-crian%C3%A7a/

 

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.