Pastís de moniato

27 octubre 2015

Un dels motius pels quals més m’agrada la tardor és pels aliments que tenim en aquesta època de l’any.

Fruites com la magrana, el raïm, les figues, les primeres mandarines, les castanyes, també és època de bolets, de carbassa i de moniatos.

El moniato és un tubercle energètic ric en hidrats de carboni, especialment en midó, que li donen un gust dolç. Aporta també potassi, beta-carotè i àcid fòlic.

Fa més d’un any que tinc aquesta recepta de pastís de moniato i sempre que l’he compartit ha resultat ser un èxit, de manera que m’he decidit a publicar-la al blog.

Recepta de pastís de moniato

Ingredients

  • 500 g moniato
  • 100 g mantega ecològica
  • 180 g sucre morè
  • 120 ml llet d’arròs o de civada
  • 2-3 ous segons la mida
  • 20 g Maizena
  • canyella en pols i essència de vainilla

Preparació

Coure els moniatos al forn a 180 ºC. Pelar-los i passar-los pel passapurés o bé aixafar-los amb una forquilla.

Batre els ous amb el sucre, la vainilla, la mantega fosa i la llet.

Afegir la Maizena, el puré de moniato i la canyella.

Barrejar bé fins que quedi homogeni i abocar-ho en un motlle rodó o allargat per coure-ho al forn uns 40 minuts a 180ºC amb escalfor a dalt i a baix.

Un parell de trucs: és millor fer servir un motlle que no sigui massa alt perquè es cogui bé de la part del mig i cal deixar-lo refredar del tot per desemotllar.

A casa ens agrada molt la canyella i n’hi posem 2 cullerades de postres.

Aquest pastís no conté blat ni cap ingredient que porti gluten, per tant en poden gaudir les persones celíaques i les intolerants al gluten.

Espero que us agradi tant com a mi! Bon profit!

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.