5 trucs per alleugerir els menús de Nadal

22 desembre 2014

Aquests dies de festes nadalenques es tendeix a menjar més quantitat del que fem normalment i a més a més, solen ser àpats més calòrics del què mengem quan no hi ha celebracions. Però ben mirat, els àpats de Nadal tan sols afecten 4 o 5 dies, i si tenim en compte uns quants trucs per alleugerir-los ens evitarem de sumar massa calories.

Aperitius: podem fer un aperitiu saludable i lleuger escollint bé els ingredients. Escopinyes o  musclos al vapor, broquetes de fruita, tacs de pinya amb pernil, són millor opció que les olives, el formatge, els cacauets i les patates xips.

Escudella i carn d’olla: desgreixar sempre el brou, evitar la butifarra, si la sopa es serveix amb galets no cal posar patata a l’escudella, i si hi ha tall després estalviem-nos les pilotilles.

Rostit de pollastre o gall d’indi: millor rostit a trossos que farcit de carn picada i fruits secs, substituïr les prunes i pinyons per una salsa de poma i ceba.

Canelons: substituïr el foie per bolets, provar els canelos de peix o d’espinacs amb gambes, canviar la beixamel per una salsa de tomàquet natural amb orenga.

Begudes: compte amb la beguda del dinar i el sobretaula, tot el que porta alcohol va sumant calories! Una aigua amb gas, un te verd amb llimona o una infusió digestiva poden ser bones alternatives.

I no oblideu que per cremar l’excés de calories cal bellugar-se més!

BON NADAL!!!

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.