Què són les intoleràncies alimentàries

16 juliol 2014

QUÈ ÉS LA INTOLERÀNCIA ALIMENTÀRIA?

La intolerància als aliments, també coneguda com a sensibilitat alimentària o al·lèrgia alimentaria de tipus III, és una reacció adversa als aliments que es manifesta de forma retardada i és deguda a una permeabilitat intestinal alterada i un desequilibri en la microbiota intestinal.

Els aliments que provoquen la sensibilitat poden ser alguns dels que menges més habitualment o també poden ser aliments de consum esporàdic, a vegades el cos ja rebutja el què no li va bé.

QUINS SÍMPTOMES PROVOCA?

Els símptomes són molt variats. A nivell gastrointestinal pot provocar diarrea, restrenyiment, sensació de plenitud després dels àpats tot i havent menjat poc, flatulències, males digestions. També pot presentar símptomes fora de la panxa i els intestins. Així, a la pell per exemple es pot manifestar amb èczemes, atopia, picors i urticàries. A nivell respiratori asma, rinitis i sinusitis recurrents. Altres símptomes freqüents són la fatiga intensa, sensació de cansament generalitzat, estats d’ànim decaiguts, apatia, mals de cap, articulacions inflamades, sobrepes i obesitat.

COM ES POT DETECTAR?

Precisament com que els símptomes són tan variables i poden aparèixer fins a 2 o 3 dies després d’haver consumit l’aliment en qüestió, el millor per diagnosticar-les és fer una analítica. A Nutresalut hem incorporat un nou mètode per detectar les intoleràncies alimentàries, es tracta del test ImuPro, una analítica que mesura com reacciona el teu cos en front a determinats aliments mitjançant una resposta immunitària de tipus IgG.

ImuPro no detecta reaccions infeccioses, ni dèficits enzimàtics com la intolerància a la lactosa, ni altres tipus de reaccions al·lèrgiques.

Si pateixes algun d’aquests símptomes i creus que pots tenir intoleràncies alimentàries, truca’ns al 629 363 674 i demana hora!

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.