Menjar sa és divertit, l’obesitat infantil no.

Segons l’estudi ALADINO, a Espanya un 44,5% dels nens i nenes entre 6 i 9 anys tenen excés de pes. Concretament un 26,2% presenten sobrepes i 18.3% obesitat.

Veient els resultats d’aquest estudi en quant a hàbits alimentaris, activitat física i estil de vida, la Federación Española de Sociedades de Nutrición, Alimentación y Dietética (FESNAD) ha volgut celebrar el dia nacional de la nutrició amb el lema Menjar sa és divertit, l’obesitat infantil no.

Hàbits saludables recomanats:

  • Esmorzar tots els dies
  • Consumir 3 peces de fruita al dia
  • Incloure verdura en el dinar i el sopar
  • Menjar llegums 2-3 vegades a la setmana
  • Incrementar el consum de cereals integrals, peix blau i blanc, llet, iogurt i formatge baix en greix
  • Disminuïr les carns amb greix visible i pell, embotits grassos, etc.
  • Servir racions més petites
  • Moderar el consum de dolços, aperitius de bossa, begudes i aliments amb sucres afegits, formatges grassos, salses i aliments precuinats
  • Preferir preparacions casolanes utilitzant oli d’oliva per cuinar i amanir
  • Menjar en família
  • Fer exercici físic diari (jugar a l’aire lliure, caminar, pujar escales…) i 2-3 vegades a la setmana practicar algun tipus d’esport de més intensitat
  • Respectar l’hora d’anar al llit per dormir un mínim de 8-10 hores
  • Evitar tenir TV al dormitori

Estudio ALADINO. Estudio de Vigilancia del Crecimiento, Alimentación, Actividad Física, Desarrollo Infantil y Obesidad en España. 2013

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.