És temps de menjar sopes

5 desembre 2013

Una bona sopa és el plat ideal per un dia de fred.

Ja sigui un brou de verdures i hortalisses o una sopa ben consistent són una opció reconfortant per preparar un primer plat en dies d’hivern.

La ceba i el porro són indispensables en qualsevol brou però també hi podem posar verdures d’arrel com el nap i la pastanaga, rodones com la col, la coliflor i la carbassa, de fulla verda com l’api que és diurètic i depuratiu, i moniato o patata per espessir. Jo li afegeixo una mica d’alga wakame, molt rica en minerals.

Si volem una sopa més consistent posem a bullir les verdures tallades en trossos ben petits i li afegim flocs de civada (avena) o una tassa petita d’arròs, mill, quinoa, pasta de sopa o bé llenties vermelles.

Els atrevits poden afegir una cullerada de tamari o salsa de soja al final, els creatius un ou filat i els que necessiten una sopa energètica que li posin unes rodelles de gingebre.

El gingebre és una espècia que tonifica i escalfa, amb propietats antioxidants, antisèptiques i expectorants.

La recepta: Brou energètic

 

Ingredients

1 ceba

1 porro

1 nap

1 tros de carbassa

¼ de col

2 tires d’alga wakame

1 fulla de llorer

1-2 bolets shiitake

1 rodella de gingebre fresc

1 litre d’aigua

Preparació

Fer bullir tots els ingredients durant 25-30 minuts i colar.

Es poden menjar a part totes les verdures que hi hem posat tenint la precaució de treure la fulla de llorer i el gingebre.

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.