Aliments rics en calci

18 octubre 2013

L’osteoporosi és la causa més freqüent de fractures òssies en adults, especialment en dones majors de 50 anys (una de cada tres dones postmenopàusiques pateix osteoporosis).

Es tracta d’una malaltia en que es produeix una pèrdua de massa òssia i una alteració en la microestructura de l’òs que es torna més porós i més fàcil de trencar de manera espontània o degut a un cop.

El calci és un mineral essencial per gaudir d’una bona salut òssia i prevenir l’osteoporosi. Les principals fonts dietètiques de calci són els aliments lactis (llet, iogurt i formatge) tot i que també es troba en els fruits secs, peixos que es mengen amb espina com les sardines en conserva, les llegums, el sèsam i les algues.

Les algues són les verdures del mar, contenen més minerals que les terrestres i a més alcalinitzen la sang. Són riques en calci, potassi, ferro, iode i magnesi. En 100g d’alga Hiziki, per exemple, hi ha 1400mg de calci.

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.