Jornada d’Obesitat infantil

“El 25% dels nens i nenes d’entre 3 i 7 anys tenen sobrepès i entre un 3 i 4% pateixen obesitat”

Així inaugurava Miquel Vilardell la Jornada d’Obesitat infantil que va tenir lloc dimarts passat al Col.legi de Metges de Barcelona, organitzada per la Fundació Agrupació Mútua i el Departament de Salut de la Generalitat.

En destaquem alguns punts de les diferents intervencions que van tenir lloc sobre aquesta patologia cada cop més estesa entre la societat actual:

  • La familia té un paper clau en la prevenció de la obesitat infantil
  • L’abordatge ha de ser un treball multidisciplinar
  • Reducció de l’estímul, el què no es compra no es menja
  • La prevalença és menor en nens que dinen al menjador escolar
  • L’obesitat infantil no només afecta a nivell físic

I estem totalment d’acord en que de res serveix fer dieta sinó hi ha una reeducació dels hàbits alimentaris, és bàsic un canvi de conducta.

El secretari de Salut Pública va comentar que el Govern català proposa una reducció de les taxes del aliments més saludables per fomentar-ne el seu consum, posant per exemple el pa integral que actualment té un I.V.A. del 10% i que passaria al 4% com la resta del pa.

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.