És temps de menjar maduixots

8 març 2012

Apareixen a principis de primavera i s’acaben quan arriba l’estiu.

Maduixot o maduixa en català, segons el tamany, en castellà fresón i en francès fraise, que vé del llatí fraga. Significa olor. Aquesta olor tan bona que fan els fresons i que ens avisa de que ja arriba el bon temps.

Els maduixots són molt rics en vitamina C, en porten 60 mg per 100g de pes, més quantitat que altres fruites com les taronges, les llimones o els kiwis.

Això vol dir que amb un bol de maduixots ja tenim la quantitat diària recomanada d’aquesta vitamina. Són molt baixos en calories i en sucre per això estan recomanats en dietes hipocalòriques i és una bona fruita pels diabètics.

La vitamina C és especialment important per el seu poder antioxidant, ajuda a neutralitzar els radicals lliures i a frenar el procés d’envelliment cel.lular, per tant els fresons formarien part d’una dieta antiaging. També afavoreix l’absorció del ferro i participa en la síntesis de colàgen, la proteïna que manté l’estructura de la pell, òssos, cartílag, tendons i vasos sanguinis.

La recepta: Maduixots amb vinagre de Mòdena

Ingredients

mig quilo de maduixots

2 cullerades de sucre

3 cullerades de vinagre de mòdena

Preparació

Es netegen els maduixots. Un cop nets es treuen les tiges i les fulles i es parteixen els maduixots en quatre trossos. Es posen en un bol i s’hi afegeix el sucre i el vinagre de Mòdena. Es remena i es deixa macerar 4 o 5 hores a la nevera.

A l’hora de servir s’hi pot posar unes fulles de menta que hi dóna un toc refrescant.

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.