Slow Food Cataluña

9 novembre 2011

Diumenge passat dia 6 de novembre es va celebrar al Priorat la festa de Slow Food Catalunya, on centenars de persones entre socis i simpatitzants van poder intercanviar idees i coneixements tot parlant de gastronomia, sostenibilitat, cultura i tradició.

Slow Food és una associació sense ànim de lucre fundada l’any 1989 a Itàlia, que vol impedir la desaparició de les tradicions gastronòmiques locals i combatre el desinterès general per la nutrició, els origens, els sabors i les conseqüències de les nostres eleccions alimentàries.

Per evitar el fast food a casa nostra, ara tenim una eina molt útil: s’acaba de publicar la Guia de restaurants Km0 Slow Food de Catalunya. Un llibre escrit per Rosa Solà Maset que inclou anècdotes dels propis cuiners, receptes de cuina i itineraris turístics al voltant dels restaurants. Ferran Adrià i Carlo Petrini en signen el proleg i la introducció.

Aquesta guia la podeu trobar ja a les llibreries o comprar-la per internet a Pol.len edicions: www.pol-len.cat

Que en disfruteu molt!

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.