És temps de bons propòsits

4 setembre 2011

Al mes de setembre arriben els bons propòsits.

S’han acabat les vacances i és moment de reempendre els hàbits saludables en alimentació i activitat física per cuidar la nostra salut i sentir-nos millor.

Feu esport, alimenteu-vos bé, llegiu, busqueu temps per vosaltres, per la família, pels amics, preneu-vos les coses amb bon humor i no us oblideu de somriure.

Aquí teniu 10 consells per una alimentació saludable de la European Food Information Council (EUFIC).

  1. Menjar aliments variats. Necessitem més de 40 nutrients diferents i cap aliment per sí sol pot proporcionar-los tots.
  2. Basar la dieta en aliments rics en carbohidrats. El pa, la pasta, l’arròs, les patates i altres cereals han d’estar presents cada dia al nostre plat.
  3. Menjar molta fruita i verdura. Recordeu: 5 racions al dia.
  4. Mantenir un pes saludable. Menjar menys i moure’ns més per evitar l’excés de greix i el sobrepes.
  5. Racions moderades. No s’hi val als entrecots de 300g! Amb 100-125g de carn al plat n’hi ha prou, o 125-150g de peix.
  6. Menjar regularment. Repartir els aliments en 5 àpats al dia.
  7. Beure molt líquid. Les nostres cèl.lules necessiten aigua per viure, estem fets d’aigua!
  8. Moure’s. Caminar, jugar, ballar, pujar i baixar escales…busqueu totes les ocasions per fer activitat física.
  9. Començar avui mateix. Els canvis es fan poc a poc, cal tenir paciència i preseverància.
  10. Tot és qüestió d’equilibri. No hi ha aliments “bons” o “dolents”, sinó dietes bones o dolentes.

Descarregar text complet

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.