Mesures de protecció solar

22 juny 2011

S’acosta el primer cap de setmana d’estiu i segur que molts de vosaltres anireu a la piscina o la platja i prendreu el sol. Recordeu que el bronzejat és la resposta que té la nostra pell per protegir-se de les radiacions solars i que aquesta protecció no és suficient. Com diuen els dermatòlegs, la pell té memòria, així que l’hem de cuidar per tota la vida.

Una mica de sol pot ser beneficiós perquè afavoreix la formació de la vitamina D, que és bàsica per absorbir el calci que ha de formar part dels ossos. I també perquè pot millorar alguns problemes dermatològics, però el sol s’ha de prendre amb moderació  per evitar la vermellor cutània o eritema solar, les cremades, l’envelliment prematur de la pell i l’aparició de càncer de pell.

Apliqueu-vos un fotoprotector adequat al tipus de pell. El factor de protecció solar (FPS) és un índex que ens informa del temps que podem estar exposats al sol sense risc de cremades, ja que multiplica el nombre del factor pel temps d’exposició sense protecció.

L’aigua i la sorra reflecteixen i augmenten la intensitat solar, per tant augmenteu també les mesures de protecció quan aneu a la platja o a la piscina.

Eviteu les hores de més intensitat solar, que són entre les 12:00 i les 16:00h.

Apliqueu-vos la crema solar 30 minuts abans, sobre la pell neta i seca, i repetiu l’aplicació cada 2 hores (les cremes són ressistents a l’aigua però no a la tovallola).

Porteu ulleres de sol per protegir els ulls, gorra o barret i roba de cotó.

Beveu aigua abundant per estar ben hidratats i mengeu fruites i hortalisses crues riques en vitamines i minerals antioxidants.

Recordeu consultar el vostre metge o farmacèutic en cas de prendre medicaments.

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.