Tarta Santiago sense gluten

24 maig 2011

Amb motiu del Dia Nacional del Celíac, que es celebra cada anys el 27 de maig, us proposo una recepta de tarta de Santiago sense gluten boníssima i molt fàcil de preparar.

Podeu menjar-la per postres, també per esmorzar o berenar! Doncs ja veureu que es fa amb un moment, és molt nutritiva i agradarà a tothom.

Això sí, quan hi ha celíacs a casa s’han d’extremar les precaucions i procurar que totes les superfícies i estris de treball estiguin ben nets i sense cap resta de gluten per evitar les contaminacions encreuades.

Ingredients:

  • 4 ous
  • 200g de sucre morè
  • 200g d’ametlla en pols
  • el suc de mitja taronja

Preparació:

Batre els ous amb el sucre, millor si utilitzeu un túrmix o robot de cuina perquè us quedarà més esponjós. Afegir l’ametlla en pols i el suc de mitja taronja. Barrejar bé tots els ingredients, abocar en un motlle rodó i coure al forn 25-30 minuts a 180ºC.

Un cop freda i desemmotllada feu una plantilla de cartolina amb el dibuix de la creu de Santiago i espolvoregeu sucre fi per sobre la tarta amb la creu al mig.

Tant si esteu en família com amb amics no us preocupeu per preparar unes postres a part. Agradarà i en podrà menjar tothom.

Bon profit!

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.