A tot vapor!

15 maig 2011

La cuina al vapor és una cocció molt sana que manté al màxim les propietats nutricionals dels aliments sense afegir calories.

El fet de no summergir les verdures que volem coure en aigua fa que no perdin les sals minerals i conserven tot el seu sabor i color. Hi podem coure fruita, verdures i hortalises, peix i marisc, aus i carns vermelles.

És una cocció molt recomanada per les persones que segueixen dietes per perdre pes, doncs no s’hi afegeix gens de greix. També és ideal pel que pateixen de hipertensió arterial perquè no cal afegir sal als aliments. Es pot potenciar més el gust amb una mica de pebre, espècies o herbes aromàtiques.

Sana, ràpida i neta, així de fàcil ens ho posa Tupperware amb Microvapor 101º, un nou recipient exclusiu per cuinar al vapor en el forn microones. Un disseny únic i innovador que protegeix els aliments de les ones microones acompanyat d’un fantàstic llibre de receptes. Tomàquets farcits, compota de poma amb canyella, llom de bacallà a la mostassa, pit de pollastre amb bròcoli, fins i tot mandonguilles!

I pels amants de les postres dolces crema de vainilla o coulant de xocolata cuit al vapor en flameres individuals. Irresistible!

Més sabor, més minerals i menys greixos.

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.