5 fruites i verdures al dia

8 abril 2011

Per seguir una alimentació equilibrada i saludable s’aconsella menjar un mínim de 5 racions de fruita i verdura al dia, però…com ho fem?

Tupperware en dóna la solució en el seu llibre “5 verduras y frutas diarias, modo de hacerlo”. Un llibre amb moltes idees sobre la manera de cuinar i menjar 3 racions de fruita i 2 racions de verdura cada dia de forma variada, fàcil, divertida i per a tota la família.

Les fruites i verdures són indispensables en la nostra alimentació. Són una bona font de vitamines, minerals, aigua i fibra, i qüasi bé no aporten energia. Es recomana menjar cada dia 3 racions de fruita fresca, de la quals 1 ha de ser rica en vitamina C per les seves qualitats antioxidants, molt importants en la prevenció de malalties i de l’envelliment prematur. La vitamina C es troba en les taronges, mandarines i llimones, maduixots, kiwi, pinya, mango, meló.

I cada dia hem de menjar també 2 racions de verdura i hortalisses, de les quals 1 ha de ser en forma crua per aprofitar millor les vitamines i minerals.

En el llibre hi trobareu el concepte de ració i les equivalencies, consells de salut cardiovascular i més de 50 receptes dividides en esmorzar, dinar i sopar.

Ja ningú es resistirà, receptes per a tota la família des del més petits als més grans.

Una genial idea per regalar el dia de Sant Jordi!

El llibre està disponible a totes les delegacions Tupperware. Consulta els altres llibres de receptes a la web www.tupperware.es o bé trucant al telèfon 937 273 255 per Sabadell i rodalies o al telèfon d’atenció al client 920 901 100.

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.