Aprèn a menjar bé i viuràs millor

22 febrer 2011

CONFERÈNCIA: Aprèn a menjar bé i viuràs millor

L’alimentació d’una persona al llarg de la seva vida interactúa amb el procés d’envelliment i condiciona el seu estat de salut. Una alimentació inadequada suposa un factor de risc d’estrès oxidatiu i de malalties cròniques i degeneratives, mentre que una alimentació adequada actúa com a factor de protecció davant del sobrepes, l’obesitat i aquestes malalties, augmentant la nostra qualitat de vida.

Divendres 25 de març, a les 20.00h., a l’Espai Obert de Sabadell

TALLERS DE DIETOTERÀPIA: Aprenem què i com hem de menjar per millorar els nostres hàbits alimentaris i gaudir d’un estat de salut òptim.

TALLER 1: 31 de març
El sobrepes i l’obesitat
Un excés de calories es transforma en un augment de greix corporal i uns quilos de més. Amb una dieta equilibrada i adequada a les nostres necessitats aconseguim el pes ideal sense mancances de vitamines ni minerals.

TALLER 2: 14 d’abril
La salut dels nostres òssos i articulacions
Quan ens fem grans els nostres òssos perden força i apareix dolor a les articulacions, comencen els problemes d’osteoporosis i artrosis.
Amb els nutrients adequats podem reforçar el teixit connectiu i millorar la salut dels tendons i dels òssos, frenar l’osteoporosis i mantenir sanes les articulacions.

TALLER 3: 28 d’abril
Prevenció cardiovascular, colesterol i hipertensió
Hi ha colesterol bo i colesterol dolent? Per a què serveix el colesterol? Puc menjar ous? Que passa si tinc hipertensió?
Cuida el teu cor amb l’alimentació controlant les xifres de colesterol sanguini i de hipertensió arterial.

TALLER 4: 12 de maig
Protocol antiaging
L’estrès, el sol, el tabac, les malalties inflamatòries, són fonts de substàncies oxidants que fan envellir les nostres cèl.lules. L’organisme fabrica antioxidants amb els nutrients de la dieta per això l’alimentació és un factor clau per prevenir i frenar l’envelliment prematur.

Els tallers duren 90 minuts i es duran a terme en dijous de 19:00h a 20:30h.

A càrrec de la farmacèutica i nutricionista Anna Paré

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.