Perdre greix de forma saludable

28 gener 2011

 

Desitges evitar l’efecte “Yo-Yo” de les dietes?

Perd greix de forma saludable.

L’organisme necessita greixos per funcionar be, però quan se superen els nivells acceptables apareixen problemes de salut. Si això succeeix optem per les dietes, que no sempre estan lliures d’efectes secundaris. Ara existeixen eines per aprimar de forma segura.

Èpoques com les festes nadalenques o les vacances són terreny abonat per guanyar uns quilos que poden ser perjudicials per a la figura i per a la salut, optant per l’inici d’una dieta hipocalórica que no sempre es efectiva. Aquestes dietes han de ser equilibrades i controlades per un especialista, i en moltes ocasions han d’anar acompanyades d’un complement nutricional, com l’àcid linoleic conjugat (CLA) que, amb el te verd i la L-Carnitina, aconseguiran reduir el pes de forma efectiva i segura.

El CLA és capaç de reactivar les rutes metabòliques que gestionen la despesa energètica, i el tè verd i la L-Carnitina són reconeguts “cremagreixos” que faciliten la metabolització de l’excés de greix. Aquestes substàncies ofereixen a l’organisme poder antioxidant, per la qual cosa s’aconsegueix una major reducció del teixit adipós sense modificar la ingesta alimentària.

Per perdre pes de forma saludable es precís saber quin percentatge d’excés de greix cal reduïr i quanta massa muscular hem d’augmentar. Així aconseguim combatre l’anomenat efecte rebot o “Yo-Yo”, que no és més que el mecanisme pel qual els quilos perduts ràpidament tornen multiplicats en molt poc temps per la pèrdua de massa magra i muscular. El CLA facilita el manteniment de la massa muscular, estabilitza el pes i evita l’aparició de l’efecte rebot o “Yo-Yo”.

 

Picture of Anna Paré
Anna Paré
Anna Paré és graduada en Nutrició Humana i Dietètica, màster en Nutrició i Alimentació i llicenciada en Farmàcia. Actualment treballa com a dietista-nutricionista passant consulta a Nutresalut, és professora a la UOC i al Culinary Institute of Barcelona, i col·labora amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i amb laboratoris de complements alimentosos.

No et perdis res!

Subscriu-te a la meva newsletter per rebre consells nutricionals així com les últimes novetats de la meva consulta.

Articles relacionats

Huevo-colina-memoria
Colina: un nutrient essencial per millorar la memòria

La colina és un nutrient essencial per a la salut cerebral, especialment quan es tracta de memòria i concentració. Tot i que el cos pot produir petites quantitats de colina, la major part s’obté de l’alimentació. Per això, conèixer-ne els beneficis i en quins aliments es troba, és clau per millorar la funció cognitiva. Quins […]

Neurones a la carta, receptes per un cervell saludable

Comença Neurones a la carta: receptes per a un cervell saludable! Es tracta d’un projecte que neix entre la Barcelona Brain Health Iniciative – BBHI de l’Institut Guttmann, el xef Pep Nogué i jo mateixa per explicar aliments saludables pel cervell i receptes senzilles per a cuinar-los. Cada setmana es publica una nova video-recepta elaborada […]

Alimentos para el cerebro
Què és la dieta MIND?

La dieta MIND és un patró d’alimentació per millorar la salut cerebral, retardar la pèrdua de memòria i prevenir les malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer. Combina recomanacions de la dieta mediterrània i de la dieta DASH, un altre tipus d’alimentació dissenyada als Estats Units per prevenir la hipertensió arterial. Ademés, el seu nom és l’acrònim de […]

Anna Paré Vidal
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.